Workshops TNC Club

Haal méér rendement uit CNC-machines met een efficiënt gebruik van tastcycli in de HEIDENHAIN-besturing. HEIDENHAIN start de eerste TNC Club workshop.

lees meer

HEIDENHAIN opent Application Center

HEIDENHAIN opent een gloednieuw Application Center in Ede. Samen met partners worden hier workshops, seminars en scholingen georganiseerd om state-of-the-art verspaningstechnologie te demonstreren. 

lees meer

HEIDENHAIN introduceert TNC Club

Met de TNC Club biedt HEIDENHAIN de gebruiker van HEIDENHAIN-besturingen een bijzonder intensieve en directe ondersteuning, aanvullend op de support van de machineleverancier aan. Met een hele reeks voordelen haalt een clublid voor elke bewerking steeds het maximale uit zijn machine en besturing. 

lees meer

Connected Machining: één totaal digitaal orderproces

Connected Machining is een inmiddels volop bewezen industrieel concept, ook wel Industry 4.0 genoemd. De essentie? Industry 4.0 verbindt in uw industriële omgeving alle machines, processen en data met elkaar tot één totaal digitaal orderproces. Industry 4.0 verhoogt de transparantie en ondersteunt planningsgericht productiemanagement. De operator blijft centraal als bindende factor en kan zowel plannen als produceren aan de machine(s).

lees meer

Meer flexibiliteit, gemak en leereffect voor operators

Operators die méér uit hun HEIDENHAIN besturing willen halen kunnen iedere week starten met de TNC programmeercursussen om hun kennis te verbeteren. De winst van de nieuwe trainingsopzet voor machinebedieners is helder: flexibel instromen, te combineren met de huidige werkzaamheden en direct in de praktijk brengen.

lees meer

Opvallende voordelen bij toepassing vacuum technology

De toepassing van vacuum technology is enerzijds specialistisch en anderzijds toch ook wel weer wijdverbreid. Vacuüm techniek speelt een belangrijke rol in veel moderne productieprocessen en onderzoekstaken. Het is inmiddels een cruciale factor in elektronica, dunne-filmtechnologie, de ontwikkeling van nieuwe materialen, biotechnologie, evenals medische en analytische technologie.

lees meer

Robuuste pentaster in-process metingen

De SPECTO ST 3087 RC is een pentaster. Zijn nauwkeurigheid is 1 micron over het totale meetbereik van 30 mm. Ondanks die fijngevoeligheid is de ST 3087 RC opvallend robuust van bouw. Dit maakt hem uitermate geschikt voor toepassing in ruwe productieomgevingen. Zijn hoge IP-klasse maakt deze meettaster niet vatbaar voor stof, lucht, vuil en meer.

lees meer

Hoekmeetsystemen en hoekmeetmodules

De huidige machine-, elektrische motoren-, print- en automatiseringstoepassingen vereisen steeds grotere precisie, robuustheid en dynamiek. De complete serie hoek- en roterende encoders van HEIDENHAIN levert al deze eigenschappen, samen met de hoge betrouwbaarheid waarmee HEIDENHAIN de afgelopen 125 jaar bekend is geworden.

lees meer

HEIDENHAIN heeft digitaal een goed verhaal

Het Klartext Portal is gericht op informatie, trainingen en de programmeervoorbeelden van de HEIDENHAIN besturingen. Hier vindt u alle informatie helder gerubriceerd en digitaal eenvoudig toegankelijk te downloaden. Zoals technische informatie, handboeken, cursussen en diverse verhelderende instructievideo’s.

lees meer

LIP 6000: lineaire encoder met interferentieel aftastprincipe

De nieuwe LIP 6000 serie staat voor open incrementele lineaire encoders, voorzien van een interferentieel aftastprincipe. Het betreft encoders die een hoge nauwkeurigheid combineren met een compact ontwerp. Het hoge niveau van integratie wordt gerealiseerd door state-of-the-art technologieën zoals toegepast in de aftast-asic en bij de signaalverwerking. Eveneens leidt dit tot grote montagetoleranties en een hoge weerstand tegen verontreiniging.

lees meer

Tastsystemen van HEIDENHAIN bewijzen keer op keer hun hoge waarde

Verhoog uw rendement en reduceer uw kostbare stilstandtijd

Tastsystemen van HEIDENHAIN bewijzen keer op keer hun hoge waarde. Vooral bij gereedschapsmachines, en in het bijzonder bij freesmachines en bewerkingscentra. De drie grootste voordelen? Ze verminderen wachttijden, verhogen de netto bewerkingstijd van de machine én verbeteren de maatnauwkeurigheid van de producten.

lees meer

Ontdek de compacte TNC 620-besturing: nu met touchscreen-technologie

TNC contouring controls van HEIDENHAIN zijn populair bij gebruikers dankzij hun werkplaatsgerichte operationele ontwerp en dialoogprogramma's. Goed nieuws is dat HEIDENHAIN nu de voordelen van de compacte TNC 620 besturing combineert met de allernieuwste touchscreen technologie.

lees meer

Eenvoudig en betrouwbaar meten met de QUADRA-CHEK 2000 evaluatie-unit

Ontdek nu ook de QUADRA-CHEK 2000! Speciaal door HEIDENHAIN ontwikkeld voor dagelijkse kwaliteitscontrole. Een ideale nieuwe digitale collega voor operators. Gebaseerd op hetzelfde softwareplatform als voor de QUADRA-CHEK 3000. De 2000-variant maakt de QUADRA-CHEK-productfamilie compleet! De QUADRA-CHEK 2000 is een perfect voorbeeld van hoe moderne elektronica handmatige processen kan ondersteunen en vereenvoudigen.

lees meer

ASIC van HEIDENHAIN: betrouwbare nauwkeurigheid door stabiele meetwaarden

De open lengtemeetsystemen van HEIDENHAIN zijn zeer nauwkeurig en leveren, door de zeer stabiele elektro-optische aftasting van de maatverdeling, kwalitatief erg goede meetsysteemsignalen aan de volgelektronica. Daarbij speelt de door ons ontwikkelde Signal Processing ASIC, die de optische signalen omzet in elektrische signalen, een grote rol.

lees meer

ECI 4000: roterende encoders zonder eigen lagering

Betere prestaties en een gegarandeerd slijtagevrije werking
De serie impulsgevers ECI 4000 van HEIDENHAIN zijn modulaire systemen zonder een eigen lagering en met een holle as van 90 mm. Bijzonder geschikt voor toepassingen door fabrikanten in de aandrijf- en automatiseringstechniek, in torque motoren en in productiemachines.

lees meer

Machine defect, en nu?

Uw machines draaien grotendeels van de dag om vastgestelde productiedoelstellingen te realiseren. Een constante, hoge productiviteit is hierbij essentieel. Toch is het niet ondenkbaar dat onderdelen van machines na verloop van tijd stuk gaan en vervangen moeten worden. Wij begrijpen dat stilstand leidt tot grote problemen. Naast directe consequenties, zoals reparatiekosten en tijdsverlies zijn er ook indirecte gevolgen. Denk aan het niet (kunnen) nakomen van projectdeadlines productieverlies, logistieke problemen, personeelskosten en imagoschade. Hoe langer de productie stil ligt, hoe groter het verlies zal zijn. Het oude gezegde ‘tijd is geld’ is hier wel op zijn plek.

lees meer

Hoge precisie hoekmeetmodules MRP-serie maximaliseren nauwkeurigheid

Continu hoogwaardig resultaat
Precisiemachines vereisen specifieke, nauwkeurige en optimaal op elkaar afgestemde onderdelen. Echter, deze zijn niet altijd onder standaard omstandigheden samen te voegen. HEIDENHAIN biedt een praktische oplossing met de MRP-serie hoekmeetmodules. Ideaal voor fabrikanten van elektronica-, productie- en inspectiemachines en microscopen die niet de tijd hebben om dure en moeizame testen uit te voeren op het ontwerp van een rotatie-as.

lees meer

HEIDENHAIN voldoet met Functional Safety voor machinebeveiliging aan SIL 1 en SIL 2

De discipline risicobeheersing hanteert SIL-geclassificeerde beveiligingen (Safety Integrity Level). Voor machinebeveiligingen in de omgeving waarin de meetsystemen van HEIDENHAIN worden toegepast kennen we specifiek SIL 1, SIL 2 en SIL 3. De meeste meetsystemen die HEIDENHAIN biedt zijn inmiddels standaard voorzien van de gewenste beveiligingen. Daarmee kunnen machines en installaties gebouwd worden die aan de SIL 1 en SIL 2 norm voldoen. Een veilige gedachte!

lees meer

HEIDENHAIN LIC 4100V Linialen voldoen aan extreem hoge eisen voor vacuüm- technologie

In bepaalde productieprocessen, vooral binnen de semi-conductor industrie, wordt onder hoogvacuüm geproduceerd. HEIDENHAIN levert LIC 4100V lengtemeetsystemen die aan de in die werkomgeving gestelde hoge eisen voldoen.

lees meer

Begrijp uw HEIDENHAIN TNC besturing

Programmeercursussen bij HEIDENHAIN, niet alleen programmeren; Snap ook de relatie tussen de besturing en uw CAD/CAM systeem. Ontdek waar u de prestatie van de combinatie kunt verbeteren.

lees meer

Hoe haalt u het maximale uit uw productiemachine?

De ontwikkeling van productiemachines neemt continu toe. Continu worden er nieuwe functionaliteiten en technologieën toegepast om o.a. de capaciteit en het rendement van de productiemachine te verbeteren. De bijhorende TNC besturing groeit met de machine mee.

lees meer

Wist u al hoe eenvoudig u StateMonitor toevoegt aan uw productieproces?

Het monitoren van uw machines en het verbeteren van uw productiviteit is met StateMonitor toegankelijk voor iedereen. StateMonitor, onderdeel van Connected Machining, geeft inzicht in onder andere de status, beschikbaarheid en het rendement van tot wel 30 aangesloten machines! Ook machinemeldingen en programma looptijden zijn door StateMonitor tot in detail uit te lezen.

lees meer

Hoe wordt de (on)nauwkeurigheid gemeten?

Bewerkingsprocessen binnen o.a. de semiconductor industrie, PCB assemblage machines en meetmachines vragen continu specifiekere meetwaarden om nóg nauwkeuriger data te kunnen aflezen en zodoende het productieproces te verbeteren. De mate van nauwkeurigheid wordt bepaalt hiermee welke (lineaire) encodersystemen worden toegepast. Maar hoe wordt de (on)nauwkeurigheid gemeten?

lees meer

Hoe waardevol is machinedata?

Bent u al bezig met het vergaren van machinedata? Lees hier hoe u uw productiviteit kunt verbeteren en meer inzicht krijg in uw machinepark. Ga eenvoudig en effectief aan de slag met machinedata.

lees meer

Verbeter de positioneernauwkeurigheid van uw industriële robots in 3 stappen

Snelheid, kracht en duurzaamheid vormen de kernpunten bij de inzet van industriële robots. Deze robots worden met name ingezet voor de uitvoer van zware taken, zoals lassen of bij het tillen van zware componenten voor auto assemblage. Ondanks geavanceerde kalibratiemethoden is de mate van positioneernauwkeurigheid bij industriële robots ontoereikend voor bepaalde taken. In dit artikel leggen wij u stapsgewijs uit hoe u deze positienauwkeurigheid kunt verbeteren om uw industriële robots effectiever én efficiënter in te zetten.

lees meer