Actie: 3-D taster van HEIDENHAIN inclusief gratis botsbescherming!
Werkstukken en gereedschappen automatisch uitrichten en meten

Draadloze 3D-systemen van HEIDENHAIN zijn uitermate geschikt voor gebruik op freesmachines en bewerkingscentra met een TNC-besturing van HEIDENHAIN. Het uitrichten en meten van werkstukken gebeurt automatisch, snel en zeer nauwkeurig. Insteltijden, het vastleggen van werkstuknulpunten en het uitvoeren van controles worden in tijd tot een minimum beperkt. Onze tastsystemen staan garant voor een zeer hoge betrouwbaarheid. Verhoog uw rendement, reduceer uw kostbare stilstandstijd.

HEIDENHAIN biedt een kwalitatief uitstekend en ‘compleet’ draadloos 3D-tastsysteem waarbij wij óók zorgen voor een snelle montage, goede gebruiksinstructie én begeleiding tijdens de eerste fase van de daadwerkelijke productie. En wat deze actie uniek maakt: U ontvangt er nu tijdelijk gratis de botsbeschermingingsmodule bij!

Voordelen:

  • Ontworpen voor frezen, draaien, slijpen.
  • Geschikt voor kleine, grote, gesloten en open machines.
  • Compact ontwerp, ideaal voor kleine inbouwruimtes, meer vrijheid bij het zwenken.
  • Betrouwbare meetresultaten.
  • Lucht/water jets voor reinigen.
  • Slijtagevrije optische sensor.
  • Voeding met (oplaadbare) batterij.

Werkstukken en gereedschappen automatisch uitrichten en meten
Deze draadloze 3D-systemen van HEIDENHAIN zijn uitermate geschikt voor gebruik op frees-machines en bewerkingscentra met een HEIDENHAIN TNC-besturing. Het uitrichten en meten van werkstukken gebeurt automatisch, snel en zeer nauwkeurig. Insteltijden, het vastleggen van werkstuknulpunten en het uitvoeren van controles worden in tijd tot een minimum beperkt. Onze tastsystemen staan garant voor een zeer hoge betrouwbaarheid. Verhoog uw rendement, reduceer uw kostbare stilstandstijd.

Nu met gratis en effectieve botsbescherming
Bij lichte aanraking met het werkstuk of de klauwplaat wijkt het tastsysteem uit. Tegelijkertijd deactiveert een ingebouwde schakelaar het gereed-signaal voor de CNC-besturing en daardoor stopt de machine onmiddellijk. Een verkeerde beweging blijft daardoor zonder ernstige gevolgen. De botsbescherming bij uw 3-D taster van HEIDENHAIN absorbeert en voorkomt grotere schades aan de spil en andere machineonderdelen. De winst zit in de verhoging van het machinerendement en de productiekwaliteit. Met behulp van de tasters van HEIDENHAIN kan men volcontinu produceren en optimale kwaliteit garanderen.