Connected Machining: compleet productiesysteem in het bedrijf centraal zichtbaar

Soms kan het begrip Smart Industry een hoog abstractieniveau hebben. Wat brengt het metaalbewerkingsbedrijven precies? Het concept Connected Machining van HEIDENHAIN is hierop een praktisch toepasbaar antwoord.

Connected Machining is down to earth. Om optimaal te kunnen renderen kijken de meeste metaalbewerkingsbedrijven niet meer puur naar het verwerkingsproces, maar willen nu inzicht in het complete management rondom de proces flow. Connected Machining levert die informatie over het productieproces, altijd en overal beschikbaar, waardoor de complete organisatie veel effectiever kan werken. Het promoveert operators van een CNC-machine tot de spil die verschillende machines monitort en regisseert. Met tools waarmee de operator écht iets kan.

Totale controle
Met Connected Machining van HEIDENHAIN krijgt een operator de totale controle en lopen alle bewerkingsprocessen nog efficiënter en kwalitatief beter. Connected Machining biedt diverse softwareapplicaties om makkelijker te interfacen met andere applicaties, waardoor de operator deze eenvoudig vanachter zijn machine kan benaderen. Kortom, met Connected Machining maken bewerkingsbedrijven hun propositie nog specialer. En het voordeel is ook: Connected Machining laat zich snel installeren en benutten. De operator kan al vanaf dag één informatie uitwisselen tussen verschillende applicaties en deze ook bewerken. Om bijvoorbeeld makkelijk tekeningen in te zien en eventueel te veranderen. In feite is het complete productiesysteem in het bedrijf centraal zichtbaar.

Moeiteloos starten met Connected Machining
Voorwaarde is dat bedrijven die Connected Machining van HEIDENHAIN willen toepassen, de nieuwe generatie TNC-besturingen van HEIDENHAIN gebruiken. Wij kunnen bestaande machines upgraden voor Connected Machining. Ook leveren wij de benodigde hard- en software en installeren die, in samenwerking met de machineleverancier. Eveneens trainen we operators in het maximaal benutten van de voordelen van Connected Machining.

Mixed reality op onze stand van de TechniShow
Wij kijken terug op een drukbezochte TechniShow 2018. In onze stand konden onze medewerkers de mogelijkheden, onder andere van Connected Machining, voor de betrokken klant verder uitdiepen. Met behulp van een combinatie van virtual en augmented reality, kregen onze bezoekers op de stand een goede indruk krijgen van al onze toepassingen, onder andere de concepten Dynamic Precision en Dynamic Efficiency. Met mixed reality stonden zij er bijvoorbeeld ‘bovenop’ als er met een verspanende machine tot 40% meer geproduceerd werd in dezelfde tijd. Tijdens het dragen van een HoloLense kregen zij een ongekende inkijk in de mogelijkheden om sneller, stabieler en efficiënter te produceren met een TNC-besturing.

StateMonitor: meerdere machines monitoren
Met StateMonitor van HEIDENHAIN kunnen operators in hun werkomgeving verschillende machines monitoren en snel de juiste conclusies trekken. In feite concretiseert StateMonitor de voordelen die het concept Connected Machining biedt. Informeert u gerust bij ons salesteam naar de aantrekkelijke mogelijkheden.

Ik wens u veel leesplezier met deze HEIDENHAINinfo!

Jaap Bazuin