Bezoek HEIDENHAIN op de DEMOWEEK 2017

Kom naar Ede voor de laatste nieuwtjes in de meet- en besturingstechniek in ons pand aan de Copernicuslaan 34, 6716 BM in Ede. Traditioneel trakteren we dan maar al te graag op Beierse delicatessen. Schuif aan in de Biergarten en ontspan!

Onze highlights tijdens dit event:

Connected Machining:
Het productieproces van de toekomst is transparanter
Verspanende bedrijven gaan in de toekomst nog sneller, flexibeler en accurater produceren. Althans, als het aan ons ligt. Als internationale ontwikkelaar van meet- en besturingstechniek voor complexe positioneeropdrachten introduceren wij hiervoor Connected Machining. Dit functiepakket integreert de besturing van de CNC machine rechtstreeks in het netwerk van alle productie-ondersteunende afdelingen. Zo heeft men vanaf de productievloer op elk uur van de dag snel en rechtstreeks toegang tot essentiële informatie.

Gebruiksvriendelijke besturingen voor CNC machine
Binnen de productgroep CNC besturingen tonen we tijdens de komende DEMOWEEK twee vernieuwde producten: de TNC 640 en de TNC 620.

De geavanceerde TNC 640 is geheel voorbereid voor complexe bewerkingen aan frees- en frees-draaimachines met veel assen. De compactere TNC 620 is geoptimaliseerd voor 3-assige tot 5-assige bewerkingen.

De precieze motion control van deze besturingen verkort productietijden en helpt de machinebediener de gewenste oppervlaktenauwkeurigheid en maatvastheid te realiseren. Beide CNC-besturingen hebben optioneel touch-screen bediening aan boord, die op vele fronten doet denken aan de gebruiksvriendelijke bewegingen van een iPad. Gebruikers kunnen met multi-touch bewegingen eenvoudig scrollen, draaien, zoomen en verplaatsen.

Dynamic Precision en Dynamic Efficiency
De software van de TNC 640 en TNC 620 kan worden uitgebreid met een tweetal baanbrekende functies om de maximale output in de kortst mogelijke tijd te behalen: Dynamic Precision en Dynamic Efficiency. Dynamic Precision reduceert de dynamische afwijking van het gereedschap aan de hand van huidige positie, de massatraagheid en snelheid, zonder de machine-instellingen aan te passen. Waar verspaning op hoge snelheid normaliter gepaard gaat met een verminderde nauwkeurigheid, waarborgt Dynamic Precision nauwkeurige bewerkingen in zo min mogelijk tijd. De Dynamic Efficiency functionaliteit is erop gericht de maximale voedingssnelheid te behalen door rechtstreeks de machine en bewerkingen te beïnvloeden. De Active Chatter Control (ACC) onderdrukt de neiging van de machine om te ratelen, terwijl de Adaptive Feed Control (AFC) continu waakt over de hoogst mogelijke voedingssnelheid. Het materiaal kan zo tot 40% sneller worden verwijderd, waarmee het rendement van uw machine aanzienlijk toeneemt.

3D-Tastsystemen nu tijdelijk met gratis botsbescherming
Wanneer u uw machinepark wilt uitbreiden met een nieuw tastsysteem type TS 460, is de DEMOWEEK hiervoor een bijzonder uitgelezen moment. Vanaf deze DEMOWEEK krijgt u namelijk geheel gratis de optie ‘Botsingbescherming’ bij uw tastsysteem geleverd.