Draadloze taster TS 460 Hybrid, infrarood of radiografisch

De nieuwe generatie ‘draadloze’ 3D-tastsystemen van HEIDENHAIN biedt de keuze uit signaaloverdracht via infrarood óf radiografisch, afhankelijk van de afstand en nauwkeurigheid. Zo krijgt de gebruiker altijd gegarandeerd de exacte positieresultaten. Bij het werkstuk-tastsysteem TS 460 is extra aandacht besteed aan de storingsvrije draadloze signaaloverdracht, onder de meest extreme omstandigheden. Tijdens de TechniShow 2014 heeft HEIDENHAIN voor u een speciale actie die de aanschaf van dit tastsysteem extra aantrekkelijk maakt.

3D-Tastssysteem
3D-Werkstuktastsystemen registreren, in samenwerking met de besturing, exact de afmeting en positie van werkstukken en zijn bij precieze bewerkingen niet meer weg te denken. Zo kan het te bewerken onderdeel o.a. eenvoudig worden uitgelijnd en kan een nulpunt bepaald worden.

Infrarood én radiografisch
De tastsignalen moeten snel en betrouwbaar worden overgedragen aan de besturing, ook bij lange signaaltrajecten. Wanneer het tastsysteem bijvoorbeeld een groot onderdeel binnengaat, mag de informatieoverdracht niet worden onderbroken. Werkstuk-tastsysteem TS 460 kan werken met infrarood én radiografisch, de combinatie van deze twee soorten in één apparaat biedt grote voordelen. Hierdoor kan de gebruiker, afhankelijk van de situatie en locatie, kiezen voor het meest geschikte signaal.

Veelzijdig toepasbaar
De veelzijdigheid in gebruik van de TS 460 kent geen grenzen: geschikt voor frees-, boor- en kottermachine en bewerkingscentra met een omkasting of grote, open machines. Ook nieuwe toepassingen zijn mogelijk, de tastsystemen kunnen bijvoorbeeld volledig in een diepe kamer duiken, zonder dat het signaal verdwijnt. Deze nieuwste generatie tastsystemen is compacter, beschikt over een grote mate van herhalingsnauwkeurigheid en is allround inzetbaar. Ook hier is een afblaasinstallatie geïntegreerd: met behulp van perslucht of koelmiddel wordt grof vuil van het tastpunt en het werkstuk verwijderd en dat is belangrijk voor de procesveiligheid.

Verhoog rendement, reduceer kostbare stilstand
Met onze tastsystemen worden insteltijden, het vastleggen van werkstuknulpunten en het uitvoeren van controles, in tijd tot een minimum beperkt. Bewerkingsfouten worden direct gedetecteerd en kunnen gecorrigeerd worden zonder opnieuw in te spannen. De winst zit in de verhoging van het machinerendement en de productiekwaliteit.

Actieprijs
Wij bieden een compleet draadloos 3D-tastsysteem TS 460 aan voor een aantrekkelijk bedrag. Vraag ons naar deze speciale prijs op onze stand op de TechniShow 2014, via telefoonnummer 0318-581800 of via de mail: verkoopheidenhainnl.

Deze actie geldt als uw machine is uitgerust met een actuele* HEIDENHAIN besturing. Wat krijgt u dan:

• TS 460 tastsysteem
• opname SK/BT 40 of 50 (andere opnames in overleg)
• ontvanger SE 660
• kabel naar besturing max. 10 m.
• montage en instructie op de machine

* De actuele HEIDENHAIN besturingen zijn de TNC 320, iTNC 530, TNC 620, en de TNC 640.De actieprijs geldt voor de meeste software-versies van deze besturingen.