EMO Beursnieuws

De aanwezigheid van HEIDENHAIN tijdens de EMO staat helemaal in het teken van “Dynamics Efficiency en “Dynamic precision”.

Deze concepten omvatten functies voor TNC besturingen waarmee zowel frees- als draai bewerkingen nog sneller en nauwkeuriger kunnen worden uitgevoerd. Dit betekent dat uw steeds complexere bewerkingen steeds sneller kunt uitvoeren, maar ook nog met een duidelijk betere kwaliteit. In het kort: efficiënter en nauwkeuriger!

Dynamic Efficiency
U kunt “Dynamic efficiency” gebruiken om gedurende zware frees bewerkingen de bewerkingstijd te verkorten en de chip removel rates te verhogen. De vogende opties staan tot uw beschikking: 

  • ACC: actieve vermindering van de neiging tot chatter
  • AFC: last-afhankelijke aanpassing van de voeding
  • Troichoïdaal frezen: zeer efficiënt verspanen van willekeurige sleuven

Dynamic Precision
"Dynamic Precision" helpt u om de potentiele nauwkeurigheid van uw TNC gestuurde machine efficiënter te benutten. Daarnaast biedt het voordelen door hoge productiesnelheden van nauwkeurig bewerkte werkstukken met betere oppervlakken, verhoogde nauwkeurigheid en kortere bewerkingstijden.

  • CTC: compensatie van de acceleratie-afhankelijke positiefouten
  • AVD: actieve demping van resonanties in de aandrijflijn en de machine
  • PAC / LAC / MAC: positie-/belasting-/bewegings afhankelijke aanpassing van de regelparameters

TNC besturingen van de nieuwste generatie TNC-besturingen van de nieuwste generatie, dagelijkse presentaties en live machine demonstraties bij de stand van HEIDENHAIN op de EMO zullen u er van overtuigen van hoe krachtig en hoe bruikbaar onze nieuwste generatie TNC-besturingen zijn.

De machine op de stand van HEIDENHAIN wordt bestuurd door de TNC 640 high-end contourbesturing die geschikt is voor zowel bewerkingscentra als voor frees-draaimachines.

Deze besturing beschikt nu over een “one-of-a-kind” zeer gedetailleerde 3-D-simulatie, die zowel frees- als draai-bewerkingen kan simuleren in één enkel grafisch beeld. Bovendien heeft de TNC 640 nu tijdbesparende en praktische functies speciaal voor draaibewerkingen. De sleutelbegrippen zijn hier dynamische blankformaat aanpassing en geavanceerde steek-draaicycli.

En nog meer bij HEIDENHAIN Bovenstaande onderwerpen worden uiteraard aangevuld door HEIDENHAIN meetsystemen, variërend van hoekencoders tot lineaire encoders en meettasters. Informatie over interfaces en kwaliteitsborging is uiteraard ook beschikbaar.

Bij onze programmeerstations zullen we u laten zien hoe gemakkelijk je moeilijke bewerkingen zelf kunt programmeren met behulp van onze welbekende klaartext dialoog.