Handwiel HR 510
Ideaal bij instellen en het aantasten van het nulpunt

HEIDENHAIN presenteert een nieuw handwiel, de HR 510 voor de besturing van gereedschapsmachines. Een handwiel van HEIDENHAIN biedt enorme voordelen en verhoogt het gebruiksgemak van de besturing. Bij het handmatig werken kan de machinebediener bij het proces staan en zich, met goed zicht op het werkstuk, volledig concentreren op hetgeen er in de machineruimte gebeurt.

Instellen en het aantasten van nulpunt nog gemakkelijker Een handwiel zou bij geen enkele machine mogen ontbreken. Voor het instellen zijn de assen van de machine stapsgewijs of via het handwiel met de as-toetsen te verplaatsen. Voor het aantasten en het vastleggen van een nulpunt is dit buitengewoon plezierig en efficiënt werken. Dit handwiel is de opvolger van de HR 410, een type dat jaren goede diensten heeft bewezen.

De grootste, ook direct in het oog springende, verbeteringen zijn:

  • betere ergonomie
  • slanker design
  • lager gewicht

De belangrijkste kenmerken van het nieuwe handwiel HR 510:
- 12 opklikbare toetsen met LED-verlichting
- 2 voorgeprogrammeerde toetsen - / +
- handwiel beschikbaar met of zonder “klik-functie”
- beschikbaar met en zonder Functional Safety
- verbeterde vormgeving en sterkere klemmagneet
- ergonomische vormgeving
- gering gewicht (± 470 gram zonder kabel)

Op basis gebruikerservaring en compatibel Deze veranderingen zijn mede doorgevoerd naar aanleiding van praktijkervaringen van de gebruikers van de HR 410. Bij de ontwikkeling van de HR 510 was het ook belangrijk dat dit handwiel compatibel kon worden gemaakt met de HR 410. Dat betekent dat gebruikers van een HR 410 in een servicegeval gewoon kunnen overstappen op de HR 510. In dat geval is alleen een verloopkabel nodig. Mede door de gebruiksmogelijkheid van diverse opklikbare toetsen zijn verschillende varianten van de HR 410 snel te realiseren.