Het absolute hoekmeetsysteem MRP 5000

Het modulaire MRP 5000 hoekmeetsysteem van HEIDENHAIN valt op door zijn fantastische specificaties, maar ook door zijn modulaire opbouw, waardoor het is te optimaliseren voor uw specifieke veeleisende toepassing. Dit systeem is onderdeel van de familie MRP hoekmeetsystemen die nu bestaat uit de MRP 2000, MRP 5000 en MRP 8000. Deze systemen zijn ontwikkeld om uit te blinken op het gebied van (herhalings-) nauwkeurigheid, hoge resolutie, excellente thermische stabiliteit en dat gecombineerd met compacte inbouwmaten.

Opbouw
De MRP hoekmeetsystemen zijn opgebouwd rond door ons zelf geproduceerde lagers die het ontwerp van nauwkeuriger hoekmeetsystemen mogelijk maken, dan met op de markt beschikbare lagers. Maar zelfs deze lagers kunnen we per toepassing nog extra optimaliseren voor bijvoorbeeld een extreme nauwkeurigheid, minimale wrijving, minimaal aanloopkoppel of nog betere rondloopeigenschappen. Deze mogelijkheden ontstaan bij de keuze van de specifieke smeermiddelen of bijvoorbeeld de toegepaste drukhoek in het lager. HEIDENHAIN kan het hoekmeetsysteem MRP dus opbouwen met de focus op de voor u belangrijkste criteria en daarbij maken we gebruik van de verschillende dedicated componenten die we tot onze beschikking hebben.

Extreme specificaties
De geavanceerde lagertechniek die optimaal en toepassingsafhankelijk wordt geïntegreerd in de optische aftasting voor de hoekmeting leidt tot extreme specificaties. Een voorbeeld daarvoor is de herhalingsnauwkeurigheid: Afhankelijk van de gekozen configuratie is deze 0,2 boogseconde ( afgerond 56 . 10-6 graden). Dit geeft de specialistische producenten van systemen op het gebied van laser, metrologie, semiconductor extra mogelijkheden om de specificaties van hun systemen nog weer verder te verbeteren.

Toepassingsgebieden
Bij de toepassingsgebieden kunt u denken aan bijvoorbeeld de integratie in rondtafels in combinatie met torque motoren, ultraprecisie systemen in de metrologie, maar ook aan rondassen in EDM machines.