Metavak beursaanbieding HEIDENHAIN 3D-tastsystemen

Snel en nauwkeurig uitrichten en meten
De 3D-tastsystemen van HEIDENHAIN zijn bijzonder geschikt om naast het snelle uitrichten van het werkstuk, ook de werkstukvermeting op de freesmachine of CNC-machine uit te voeren. Hiervoor bieden de meeste CNC-besturingen, in het bijzonder ook de HEIDENHAIN TNC-besturingen, een serie van meetcycli. De meest voorkomende geometrische vormen zoals gaten, rechthoekige en ronde kamers, eilanden, gatencirkels en vlakken zijn hiermee te meten. Met de draadloze tastsystemen van onze speciale actie TS 640, TS 440 en het gereedschapstastsysteem TT 140 gebeurt het uitrichten en meten van werkstukken en gereedschappen automatisch, snel en zeer nauwkeurig.

TS 640 of TS 440
De TS 640 of de TS 440 zendt zijn schakelsignaal via infrarood naar de zend- en ontvangsteenheid SE 640. Door de gelijkmatige verdeling van de voor de signaaloverdracht verantwoordelijke LED’s over de omtrek van de TS 440, is een overdrachtbereik van drie meter haalbaar. Voor de TS 640 geldt een bereik van 7 meter. In combinatie met de in de spindel gemonteerde zend- en ontvangsteenheid SE 540, kunnen deze tasters ook in nog grotere machines toegepast worden.

TT 140
De exacte meting van de gereedschappen en een regelmatige controle van de gereedschapslijtage zijn vereist voor een constante hoge nauwkeurigheid van de bewerkingen. Het gereedschapstastsysteem TT 140, bekend als de ‘paddestoel’ met kabelaansluiting voor de vermeting van stilstaande en draaiende gereedschappen, kan dit automatisch en efficiënt verzorgen.

Pakketaanbieding Bezoek ons op de Metavak 2012 stand 218 en vraag naar onze brochure met de speciale pakketaanbiedingen en alle details.