Techni-Show 2012

De Techni-Show 2012 wordt gezien als hét technologieplatform waar vraag en aanbod elkaar treffen. Uiteraard ontmoeten wij u graag op onze stand C.082 in Hal 11, waarbij wij van gedachten kunnen wisselen over het gebruik van onze nauwkeurige en betrouwbare producten in uw vakgebied en u informeren over onze noviteiten. De recente ontwikkelingen op het gebied van besturing van bewerkingsprocessen en productiecontrole bespreken wij ook graag met u.

Frezen én draaien: besturing TNC 640 kan beide
Voor het eerst in de geschiedenis combineert een TNC-besturing frezen en draaien in één machine. De nieuwe TNC 640 besturing is geschikt voor 5-assige bewerkingen met machines met wel 18 assen. Voorzien van de bekende TNC-freesfuncties en draaifuncties: De nieuwe TNC 640 is gebaseerd op een nieuw, volledig gedigitaliseerd hardware platform en vormt het ideale uitgangspunt voor de combinatie van optimale nauwkeurigheid en oppervlakte-kwaliteit met hoge verplaatsingssnelheden, kortom een krachtige besturing voor de complete bewerking. Het nieuwe design en de uitgebreide functies zorgen ervoor dat heen en weer schakelen tussen frezen en draaien probleemloos verloopt. Met plezier demonstreren wij de mogelijkheden van de TNC 640, ons nieuwe besturingssysteem voor frezen en draaien. De eenvoud van de bediening zal u verbazen!

Nieuws over de iTNC 530
De iTNC 530, de topklasse onder de freesbesturingen, heeft nu een RVS-behuizing. Dit uiterlijk past bij de technische kwaliteiten en de programmeereenvoud. HEIDENHAIN heeft, door de programmeertalen Klartext en smarT.NC. in één scherm te combineren, het beste uit twee werelden gecombineerd waardoor de gebruiker voor iedere afzonderlijke bewerking kan kiezen hoe hij die wil ingeven. Daarbij komt als derde onderdeel ook nog een extra afbeelding als hulp bij iedere invoerveld in beeld. De term programmeren is hiermee ouderwets geworden, de combinatie van beide talen en de hulpfunctie in één maken het steeds eenvoudiger om een opdracht in te voeren. Door de niet stilstaande ontwikkeling is en blijft de iTNC 530 toonaangevend en een rendabele investering voor de gebruikers.

Meettasters TS 460 Hybrid
De nieuwe generatie 3D-meettasters, TS 460 Hybrid, dankt zijn toevoeging in zijn naam aan de mogelijkheid om de signaaloverdracht naar keuze radiografisch of via infrarood te laten plaatsvinden. Daar waar het ‘oogcontact’ tussen de infraroodzender en -ontvanger lastig, bv. bij grotere bewerkingscentra, kan gekozen worden voor het radiografische signaal. De werking is op de stand te zien in een demo-opstelling.

Programmeeruitdaging op de stand met kans op iPad
De jaarlijkse programmeerwedstrijd heeft dit jaar een ander karakter. Deelnemers op onze stand maken met behulp van de nieuwe MANUALplus 620, een programma voor een werkstukje op een draaibank. Zo kan men zelf werken met deze besturing en het gebruiksgemak en snelle werking ervaren. Het werkstukje, een eierdop, kan vervolgens op een CNC-gestuurde draaibank vervaardigd worden en iedere deelnemer ontvangt ook nog een presentje. Onder de deelnemers verloten wij een iPad.

http://www.technishow.nl/nl-NL/Bezoeker/Registratie/Exposantenbanner.aspx?link=dd40174305eaf417c794

Techni-Show 2012