Tips en tricks van de service afdeling van HEIDENHAIN

Hebt u vragen over onderwerpen die betrekking hebben op onze klantenservice? 
In deze rubriek vindt u regelmatig nuttige informatie die u snel verder helpt bij uw dagelijkse werkzaamheden.

Workspace Camera: zicht op werkruimte

Bij veel bewerkingen is het zinvol, zo niet noodzakelijk, de werkruimte in het oog te houden. Om het live-beeld van de juiste camerasystemen op het besturingsscherm of een afzonderlijke monitor weer te geven, is een overeenkomstige koppeling van het IP-camerasysteem vereist. Bij HEIDENHAIN-besturingen zijn daarvoor in het PLC-basisprogramma al vastgelegde Python-scripts beschikbaar. En de HEIDENHAIN-service ondersteunt natuurlijk desgewenst bij de implementatie van een Workspace Camera

Zo moet voor de overdracht van de videostream van de camera naar de besturing bovendien een video-codec worden geïnstalleerd. Bovendien kan de machinefabrikant bij de implementatie van een camerasysteem vastleggen of het live-beeld op het hoofdscherm van de besturing of op een Extended Workspace, als extra monitor, wordt weergegeven. Afhankelijk van het besturingstype kan de machinefabrikant ook meerdere camera's opnemen.

De bij het PLC-basisprogramma geleverde scripts ondersteunen PTZ-bewakingssystemen, d.w.z. zwenk-/kantelcamera's. De gewenste camerapositie die voor zijn behoeften ideaal is, kan de gebruiker via softkeys op de besturing instellen. De beeldvertragingen bij de video-overdracht zijn afhankelijk van het camerasysteem en zijn niet afhankelijk van de implementatie.

Contactpersoon – Service

Afdeling service

+31 318 58 18 40

service@heidenhain.nl

HEIDENHAIN Service News

Onze nieuwsbrief HEIDENHAIN Service News, houdt u op de hoogte over de HEIDENHAIN Service afdeling.

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang informatie en updates.