Vakartikelen en persberichten voor journalisten en redacteuren

HEIDENHAIN ontwikkelt, produceert en verkoopt componenten voor de kernsectoren gereedschapsmachines, elektronica-industrie en automatisering. Daarnaast leveren wij ook voor andere productgebieden en sectoren uitgebreide informatie aan de pers.

Neem direct contact met ons op voor individuele vragen of neem contact op met onze persdistributeur: info@heidenhain.nl

Nieuwe mogelijkheden voor advanced robotica: De HEIDENHAIN KCI 120 Dplus inductieve dual encoder

De Dual Encoder HEIDENHAIN KCI 120 Dplus combineert motorfeedback en positiemeting in één encoder. Voor zijn dubbele functionaliteit heeft hij een centrale scaneenheid en twee afzonderlijke verdelingsschijven die volgens het inductieve meetprincipe worden gescand. Met zijn positiemeting volgens de overbrenging compenseert hij ontwerpgerelateerde onnauwkeurigheden van zeer mobiele en dynamische robots.

Om ervoor te zorgen dat de KCI 120 Dplus in zoveel mogelijk toepassingen kan worden gebruikt, is de Dual Encoder verkrijgbaar in drie versies. De centrale scaneenheid en de twee afzonderlijke verdelingsschijven met naaf zijn aangepast aan verschillende holle-asdiameters en inbouwmaten. Daardoor biedt de KCI 120 Dplus van HEIDENHAIN met dezelfde functionaliteit altijd compacte afmetingen en kan deze eenvoudig worden geïntegreerd.

Alle varianten van de KCI 120 Dplus breiden het toepassingsspectrum voor robots uit voor uiterst nauwkeurige bewerkingstaken. De puur seriële interface EnDat 2.2 met Functional Safety maakt bovendien het gebruik in veilige toepassingen mogelijk, zoals cobots voor de samenwerking tussen mens en robot.

De Dual Encoder KCI 120 Dplus van HEIDENHAIN is verkrijgbaar in drie varianten en combineert motorfeedback en positiemeting in één roterende encoder - ideaal voor toepassingen in geavanceerde robotica.
Contactpersoon – Verkoop

Afdeling verkoop

+31 318 58 18 00

info@heidenhain.nl
Downloads
Persbericht