Besturingen in de medische techniek

Implantaten moeten complex menselijke delen van het lichaam, zoals knie- en heupgewrichten of tanden, vervangen. Ze moeten worden gemaakt met een hoge pasnauwkeurigheid en zo homogeen mogelijke oppervlakken. Niet minder veeleisend is de productie van operatiegereedschap: Gladde oppervlakken en hoge precisie. zijn belangrijke kwaliteitskenmerken voor chirurgische instrumenten. HEIDENHAIN-besturingen zijn ideaal voor de productie van zowel de implantaten als de instrumenten.

HEIDENHAIN-besturingen bieden een groot aantal speciale functies voor snelle, economische, procesveilige en uiterst nauwkeurige productie van implantaten en chirurgische instrumenten. Motion control voor vijfassig frezen, in-proces dynamische botsingscontrole voor freesgereedschap en axiale foutcompensatie zijn slechts enkele voordelen van HEIDENHAIN frees- en draaibesturingen binnen de medische technologie.

Nauwkeurig bewerken in korte tijd

Maak het nauwkeurigheidspotentieel van uw gereedschapsmachines onbeperkt bruikbaar. Met de Dynamic Precision-functies van de HEIDENHAIN-besturingen kunnen dynamische afwijkingen van uw gereedschapsmachine worden gecompenseerd, zodat de gebruiker werkstukken met een hogere contournauwkeurigheid en een beter oppervlak bij een hogere bewerkingssnelheid kan maken.

 • CTC compenseert positieafwijkingen op basis van snelheid
 • MVC dempt laagfrequente trillingen van de machine door de beide combineerbare functies:
  • AVD – actieve trillingsdemping
  • FSC – model gebaseerde trillingsdemping
 • PAC / LAC / MAC passen regelaarparameters positie-, last- of bewegingsafhankelijk aan

Alle processen in de gaten houden

StateMonitor geeft meer transparantie in bedrijfsprocessen, optimaliseert productieprocessen en geeft een real-time overzicht van de productiestatus van de machines in de werkplaats. Daarmee levert StateMonitor essentiële gegevens voor het beantwoorden van belangrijke vragen rondom het gebruik van uw machines:

 • Hoe kan de gebruiker de productiviteit verhogen?
 • Loont de investering in een nieuwe freesmachine?
 • Werken alle machines bij de bediening van meerdere machines?

Met zijn uitgebreide meldings- en evaluatiefuncties biedt de StateMonitor de basis voor het opsporen van verborgen potentieel in machinebeschikbaarheid, het verhogen van de machinebenutting en het documenteren van alle processen. Met StateMonitor maakt u de doorlopende digitalisering van productiebedrijven via de gereedschapsmachine in de werkplaats mogelijk – zonder cloud-beperkingen en individueel te combineren voor de specifieke eisen van uw klanten.

Gedigitaliseerde productie biedt een zicht van 360° op uw bedrijf. Gebruikers worden optimaal ondersteund bij de documentatieverplichting voor medisch-technische producten.

Naar oplossingen voor de Digital Shop Floor

Voordelen van de 5-assige bewerking gebruiken

Productiviteit en nauwkeurigheid zijn bij gereedschapsmachines voor medisch-technische toepassingen doorslaggevende kenmerken. De 5-assige bewerking biedt voor deze twee schijnbaar tegenstrijdige eisen uitgebreide mogelijkheden:

 • Grotere verspaningsvolumes in vergelijking met de 3-assige bewerking
 • Kortere fabricagetijden door de complete bewerking in één opspanning
 • Efficiënte fabricage van werkstukken met ingewikkelde geometrieën
 • Hogere nauwkeurigheid van het werkstuk
 • Productief gebruik gereedschap

Omdat u al vanaf enkelstuks van deze voordelen kunt profiteren, zijn 5-assige machines voor gebruikers in de medische techniek bijzonder interessant. HEIDENHAIN TNC-besturingen maken de complexe dynamische 5-assige processen met veelzijdige functies eenvoudig te beheersen.

Dit kan u interesseren als fabrikant van medische producten

De juiste besturing

Welke HEIDENHAIN-besturing is de optimale oplossing voor uw machine? Ons overzicht geeft u een snelle indruk van de essentiële kenmerken van onze frees- en draaibesturingen.
Alle besturingen in één oogopslag

Ontmoetingsplaats voor expertkennis

De TNC Club biedt u ondersteuning bij alle vragen over de besturingen van HEIDENHAIN. Als clublid profiteert u van specifieke cursussen, evenementen, workshops en vele aanbiedingen op maat.
Over de TNC-Club

Kwalificeren en trainen

Hoge productiviteit en perfecte resultaten begint met gekwalificeerde specialisten. Ter ondersteuning van uw medewerkers bieden wij praktijkgerichte cursussen voor het gebruik van HEIDENHAIN-besturingen aan.
Naar ons cursusprogramma

De productie plannen

Actuele opdrachten kunt u snel, overzichtelijk en betrouwbaar organiseren met de Batch Process Manager - deze kunt u ook voor actuele nachtploeg, de hele dag of het aanstaande weekend gebruiken.
Over de Batch Process Manager