‘’GROOTS IN PRECISIE’’ – De Rooy verhoogd productiviteit door inzet HEIDENHAIN StateMonitor

De Rooy  in Nuenen heeft een uur extra productietijd per dag sinds de ingebruikname van StateMonitor van HEIDENHAIN. StateMonitor geeft de toeleverancier van extreem grote en nauwkeurige werkstukken volledig inzicht in het productieproces. Met deze kennis kan De Rooy processen analyseren en optimaliseren.

Meer informatie
Van 3 naar 5-assen

VTV Tooling heeft voor de tweede keer een 3-assige bewerkingsmachine aangeschaft die is omgebouwd tot 5-asser. Jos en Stephan Vis van het familiebedrijf leggen uit wat de voordelen hiervan zijn. Deze ‘retrofit voor nieuwe machines’ is wederom uitgevoerd door BMT Machine Tools met hulp van HEIDENHAIN.

Meer informatie
Digital Semiconductor Event 2022:
Nieuwe dimensies voor de productie van halfgeleiders en elektronica

Ontdek technologieën zoals MULTI-DOF en TRANSFERABLE ACCURACY of EnDat 3, waarmee u meer nauwkeurigheid, betrouwbaarheid en prestatievermogen voor Advanced en High-Performance Packaging of Chiplet en Wafer Bonding bereikt.

Meer informatie
Nieuwe uiterst betrouwbare encoder met
Dplus technologie - KCI 120

Tot op de dag van vandaag worden name twee afzonderlijke encoders gebruikt voor het zeer nauwkeurig positioneren van robotarmen met tandwielkasten. 

Meer informatie
[Translate to Niederländisch:]
Nieuw, voor kleine motoren: Inductieve roterende encoders voor montage met perspassing

De nieuwe Gen 4 encoders met Functional Safety hebben EnDat 3 als basis. De EnDat 3 technologie maakt gebruik van de HMC 2 transmissietechnologie.

Meer informatie
Virtuele beurs voor metrologie en kwaliteitsborging: oplossingen die klanttoepassingen stimuleren

Momenteel spelen de automatisering en digitalisering van processen een belangrijke rol in de metrologie en kwaliteitsborging. Dienovereenkomstig zijn de productpresentaties op de virtuele beurs 2022 georiënteerd:

Meer informatie
Wereldwijd erkende encoderinterface als universele industriële oplossing – EnDat 3

Met de introductie van de nieuwe EnDat 3 interface heeft HEIDENHAIN zijn beproefde EnDat-platform uitgebreid met een nieuw communicatie protocol dat ideaal is om te voldoen aan de behoeften van de toekomst in de industriële productie.

Meer informatie
De Multi-DOF-technologie meet tot in zes vrijheidsgraden

Multi-DOF technologie geeft u de mogelijkheid om tot in zes verschillende vrijheidsgraden tegelijk te meten. 

Meer informatie
Meer transparantie, procesveiligheid en efficiëntie:
De EMO-highlights 2021

Op de EMO 2021 had het nieuwe besturingsniveau TNC7 wereldpremière. Bovendien konden bezoekers vele andere nieuwigheden ontdekken met betrekking tot de digitalisering van de werkplaats en voor meer efficiëntie en procesveiligheid.

Meer informatie
NIEUW: TNC7 – de toekomst start nu

Met de CNC-besturing ondersteunt TNC7 de gebruiker in elke fase van het proces, van het eerste ontwerp tot aan het werkstuk.

Meer informatie
Nieuw: ESR-rekmeetsysteem voor 'Stuctural Health Monitoring'

Bruggen, viaducten, windturbines, kranen, daken van stadions en soortgelijke grote constructies worden aan bijzonder hoge belastingen blootgesteld.

Meer informatie
Tot vier meetsystemen in 1 keer koppelen aan volgelektronica

De EIB geeft de mogelijkheid tot het eenvoudig meten van vier hoge-resolutie HEIDENHAIN encodersignalen met snelle meetwaarde.

Meer informatie
ACANTO: de absolute meettaster met online apparaat bewaking

 De ACANTO-meettaster met zijn absolute positiewaarden en digitale EnDat-interface biedt snelle, nauwkeurige en betrouwbare metingen.

Meer informatie
ADS Online: conditiebewaking van de encoders

ADS Online helpt u problemen te voorkomen door het continue monitoren van verschillende parameters. De parameters die uitgelezen kunnen worden zijn: trillingen, draaisnelheid, frequentie, temperatuur en stroomvoorziening.

Meer informatie
Compacte encoder voor gebruik in agressieve omgevingen

Heeft u een omgeving waarbij snel corrosie ontstaat? Wij gaan graag met u in gesprek over het ontwerpen van een geschikte encoder voor uw omgeving.

Meer informatie
Spatwaterdichte roestvast stalen encoder

De RSA 500-serie encoder zou voor u zeer geschikt kunnen zijn. Dit is een spatwaterdichte, corrosiebestendige encoder met beschermingsklasse IP 67 die kan worden gebruikt in toepassingen waarin vruchtensappen of andere zure- of corrosieve vloeistoffen worden verwerkt.

Meer informatie
Tijdbesparing tijdens gereedschapscontrole door middel van de VT 121 camera

Gereedschap controleren kan een tijdrovende klus zijn die men liever uitstelt. Om die reden hebben we de VT 121 camera ontwikkeld. Hiermee is het eenvoudig om een gereedschapsinspectie uit te voeren, terwijl het gereedschap in de machine blijft of dat de machine zelfs in werking is.

Meer informatie
DXRH ROTARY AXIS, ETEL's nieuwe 1 DOF high-end rotary stage

ETEL heeft recent een nieuwe rotary stage geïntroduceerd; De DXRH

Dankzij de gestandaardiseerde interface is deze module volledig compatibel met alle ETEL regel-, en besturingssystemen, zodat u snel een betrouwbaar systeem kunt opzetten.

Meer informatie
Redesign vacuümbestendige incrementele lineaire encoder LIF 481V

Vernieuwde electronica
De interface module (APE) voor gebruik in vacuüm, heeft een aluminium behuizing gekregen. Door gebruik te maken van titanium schroeven en een geschikte D-sub connector is het gebruik van ferromagnetische materialen tot een minimum beperkt. 

Meer informatie
Onderhoudsvrije aandrijving verhoogt de output en de kwaliteit van veel machines

Direct drive motoren zijn vandaag de dag praktisch standaard in high-end machines, waar snelle bewegingen en hoge nauwkeurigheden gevraagd zijn. 

Meer informatie
LAK: extreem compacte absolute lineaire encoder

NUMERIK JENA, een onderdeel van HEIDENHAIN, heeft met de ontwikkeling van de LAK absolute lineaire encoder een nieuwe mijlpaal bereikt in het aanbod van absolute encoders binnen de HEIDENHAIN groep.

Meer informatie
ETEL torque motoren leverbaar met koelmantel

ETEL torque motoren uit de TMB+ serie zijn optioneel beschikbaar met een water  koelmantel. ETEL produceert al meer dan een decennium hoogwaardige frameloze torque motoren die in het hart van duizenden gereedschapsmachines over de hele wereld zijn geïntegreerd. 

Meer informatie
Staat u op het punt om een gereedschapmachine te kopen en heeft u vragen over welke besturing het beste bij u past?

Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.
Onze experts zijn op de hoogte van de mogelijkheden die de software biedt, waardoor wij u goed kunnen adviseren.

Meer informatie
Wij bieden u een mooie gelegenheid om kennis te maken met het 3D-tastsysteem TS460

De draadloze 3D-tastsystemen van HEIDENHAIN zijn uitermate geschikt voor gebruik op freesmachines en bewerkingscentra met een TNC-besturing van HEIDENHAIN. Het uitrichten en meten van werkstukken gebeurt automatisch, snel en zeer nauwkeurig. Onze tastsystemen staan garant voor een zeer hoge betrouwbaarheid.

Meer informatie
Programma absolute lineaire encoders uitgebreid met LIC 3100

Twaalf jaar geleden introduceerde HEIDENHAIN de eerste absolute open lineaire encoder, de LIC 4000 en een paar jaar later volgde zijn kleine broertje, de LIC 2100.

Meer informatie
Multifunctionele meetsystemen eenvoudig implementeren. De virtuele SPS 2020 van HEIDENHAIN

Ontdek spannende hoogtepunten op de virtuele SPS van HEIDENHAIN, die verschillende functies in één meetapparaat bieden en die u eenvoudig in uw systemen kunt integreren.

Meer informatie
EnDat: beproefde interfacetechnologie nu met eigen homepage

EnDat is de ideale interface voor digitale aandrijfsystemen en lagerstroomkringen met positiemeetsystemen voor de registratie van meetwaarden. Daarom profiteren machine- en installatiebouwers wereldwijd van de voordelen van gegevensoverdracht via EnDat. 

Meer informatie
De HEIDENHAIN-beurs 2020 voor de gereedschapsmachine.

Er is zo veel nieuws bij HEIDENHAIN. Ontdek deze innovatieve oplossingen en producten heel gemakkelijk op onze virtuele beurs. Hier en nu – ons innovatieve beursconcept maakt het mogelijk. We kijken uit naar uw bezoek!

Meer informatie
Nieuw tastsysteem TS 750 voor slijpen

Om de kwaliteit tijdens het proces te waarborgen, heeft HEIDENHAIN het uiterst nauwkeurige, robuuste werkstuktastsysteem TS 750 speciaal voor slijpmachines ontwikkeld. Het wordt gekenmerkt door zeer compacte afmetingen met een diameter van slechts 25 mm en bereikt een uitstekende tastreproduceerbaarheid.

Meer informatie
Procesveiligheid schept concurrentievoordelen

De processen voor frezen en draaien worden steeds complexer. Deze veilig beheersen, betekent een duidelijk concurrentievoordeel. Gereedschapsmachines met oplossingen van HEIDENHAIN voldoen daarvoor aan de beste technische voorwaarden.

Meer informatie
Nieuwe opleiding tot TNC-specialist

Verspaners gezocht: steeds meer bedrijven klagen over een gebrek aan vakkundig personeel. Daarom biedt de TNC Club premiumleden nu het kwalificatieprogramma "TNC Fachkraft" (TNC-specialist) aan, dat ook beginners in een mum van tijd geschikt maakt voor het bedienen van de TNC-besturing. De instap is qua tijd flexibel en op elk moment mogelijk.

Meer informatie
TNC Club met nieuwe website

Van regionale workshops via evenementen tot thema's van leden: op de website van de TNC Club vinden CNC-experts belangrijke informatie overzichtelijk gepresenteerd. De TNC Club groeit en is inmiddels in vier landen vertegenwoordigd. Daardoor vinden CNC-experts nu alle voor hen relevante informatie overzichtelijk op de nieuwe website.

Meer informatie
Modulair hoekmeetsysteem ERP 1000: high-end-toepassingen opnieuw gedefinieerd

Met de nieuwe serie ERP 1000 breidt HEIDENHAIN zijn productprogramma van modulaire hoekmeetsystemen met optische aftasting uit. Dankzij de bijzondere eigenschappen definieert de serie ERP 1000 de mogelijkheden van hoekmeting bij high-end toepassingen opnieuw – niet alleen op het gebied van nauwkeurigheid, maar ook qua flexibele aanpassing aan de toepassing en qua robuustheid.

Meer informatie
Roterende encoders met DRIVE-CLiQ-interface: betrouwbaar en direct communiceren

Voor positiemeting in machines en installaties met Siemens-besturingen biedt HEIDENHAIN absolute roterende encoders met DRIVE-CLiQ-interface aan. Ze leveren positie- en bedrijfsgegevens betrouwbaar en direct aan de besturingen.

Meer informatie

Helaas zijn er voor uw filterselectie op dit moment geen resultaten.