Vakartikelen en persberichten voor journalisten en redacteuren

HEIDENHAIN ontwikkelt, produceert en verkoopt componenten voor de kernsectoren gereedschapsmachines, elektronica-industrie en automatisering. Daarnaast leveren wij ook voor andere productgebieden en sectoren uitgebreide informatie aan de pers.

Neem direct contact met ons op voor individuele vragen of neem contact op met onze persdistributeur: info@heidenhain.nl

Nieuw bij HEIDENHAIN op SPS: De inductieve encoder ECI 123 Splus met ingebouwde trillingsanalyse

De nieuwe HEIDENHAIN roterende encoder ECI 123 Splus heeft een ingebouwde versnellingssensor en maakt positiemeting en trillingsanalyses in één component mogelijk. Deze extra functionaliteit vereenvoudigt de conditiebewaking en onderhoudsplanning in geautomatiseerde systemen met hoge slijtage.

Meer informatie
Oplossingen voor meer procesveiligheid in de geautomatiseerde productie

De kunst van automatisering ligt niet alleen in complexe installaties met robots en palletstations. Het zijn vooral ook de perfect afgestemde processen die continu veilige processen garanderen. HEIDENHAIN biedt hiervoor effectieve oplossingen.

Meer informatie
Werkstukken veilig controleren met de nieuwe generatie meettasters METRO en SPECTO

Tijdens het proces en na de bewerking komt het aan op de controle van de werkstukken. Met de nieuwe generatie METRO- en SPECTO-meettasters van NUMERIK JENA profiteren de productiemeettechniek en kwaliteitscontrole van vele voordelen, zodat uitsluitend perfecte producten aan de klanten worden geleverd.

Meer informatie
De TNC7 op de EMO 2023:
verhoog de procesveiligheid, reduceer de CO2-uitstoot en het energieverbruik

Met de TNC7 in de nieuwste softwareversie 18 en in extra hardware-uitvoeringen toont HEIDENHAIN hoe een besturing van gereedschapsmachines bedrijven kan helpen de actuele uitdagingen aan te gaan, zoals de procesveiligheid in geautomatiseerde productie, energiebesparing en de vermindering van de CO2-uitstoot of het behoud van het concurrentievermogen.

Meer informatie
HEIDENHAIN op de EMO 2023:
verlaag CO2-uitstoot en kosten

Oplossingen die gereedschapsmachines resource- en kostenefficiënter maken door de hoofd-, neven- of stilstandtijden te verminderen, zijn zeker de meest effectieve maatregelen voor een verminderd energieverbruik in de werkplaats. Daarom staat de EMO 2023 bij HEIDENHAIN in het teken van oplossingen voor nog hogere procesveiligheid bij een nog kleinere CO2-uitstoot.

Meer informatie
De volgende generatie inductieve aftasting

HEIDENHAIN toont zijn volgende generatie inductieve scantechnologie in de roterende encoders ECI 1122 en EQI 1134. Deze nieuwe encoders zijn ontworpen voor krachtige automatisering en bieden een laag geluidsniveau, een lage snelheidsrimpel en uitgebreide operationele gegevens. 

Meer informatie
Inductieve roterende encoders van HEIDENHAIN voor de aandrijftechniek: Slimme encoders stellen nieuwe normen in robotica op automatica 2023

HEIDENHAIN ontwikkelde de inductieve roterende encoders KCI 1300 (singleturn) en KBI 1300 (multiturn) speciaal voor compacte motoren in robots en andere toepassingen. Ze bestaan uit een scanunit en slechts één verderlingsschijf voor schroefmontage. Als alternatief is er een verdelingsschijf met naaf om op een motoras te drukken. Hiervoor hebben ze een holle as met een diameter van 25 mm, een zeer kort ontwerp en een laag gewicht.

Meer informatie
Nieuwe mogelijkheden voor advanced robotica: De HEIDENHAIN KCI 120 Dplus inductieve dual encoder

De HEIDENHAIN KCI 120 Dplus dual encoder combineert motorfeedback en positiemeting in één encoder. Voor zijn dubbele functionaliteit heeft hij een centrale scaneenheid en twee afzonderlijke verdelingsschijven die volgens het inductieve meetprincipe worden gescand. Met zijn positiemeting volgens de overbrenging compenseert hij ontwerpgerelateerde onnauwkeurigheden van zeer mobiele en dynamische robots.

Meer informatie
HEIDENHAIN op de SPS 2022:
Slimme encoders die nieuwe standaarden voor de aandrijftechniek zetten

Op de SPS in Neurenberg en in aansluiting op de HEIDENHAIN Digital Event Automation stellen HEIDENHAIN en de merken AMO, ETEL, NUMERIK JENA, RENCO en RSF krachtige oplossingen voor, die nieuwe normen bij de aandrijvingen in de automatisering stellen. Hiertoe behoort naast nieuwe varianten van de inductieve encoders voor robottoepassingen ook de volgende generatie van de inductieve aftasting.

Meer informatie
De TNC7 van HEIDENHAIN
Nieuwe functies en meer bedieningscomfort voor de op de werkplaats gerichte productie

Op de AMB 2022 in Stuttgart presenteerde HEIDENHAIN het volgende ontwikkelingsniveau van de TNC7: de softwareversie 17 van het nieuwe besturingsniveau biedt nog meer functies, die het werken in de werkplaats sneller, veiliger en aangenamer maken.

Meer informatie
Procesveiligheid verhogen, de CO2-uitstoot verminderen en de kosten verlagen

Duurzaamheid en systeemkosten – Total Cost of Ownership (TCO) – zijn hoogactuele thema's voor fabrikanten van gereedschapsmachines en gebruikers in de verspanende productie. Op de AMB presenteert HEIDENHAIN heel concrete oplossingen waarmee gereedschapsmachines bronnen en kosten efficiënter maken.

Meer informatie
De Digital Shop Floor van HEIDENHAIN
Software, advies en services die de CNC-productie verder helpen

De Digital Shop Floor van HEIDENHAIN biedt praktijkgerichte oplossingen en competente diensten voor een continue digitalisering met 360° zicht op de productie.

Meer informatie
HEIDENHAIN op de AMB: meer procesveiligheid, productiviteit en een efficiënt gebruik van hulpbronnen in de productie

Prestatievermogen, CO2-uitstoot en digitalisering zijn hoogactuele onderwerpen in de verspanende productie – voor fabrikanten van gereedschapsmachines én voor gebruikers. Op de AMB presenteert HEIDENHAIN heel concrete oplossingen voor de nauw met elkaar verbonden, maar vaak nog abstracte eisen achter deze trefwoorden.

Meer informatie
Intelligente oplossingen voor veeleisende toepassingen: meetsystemen voor elke aandrijving op de virtuele beurs van HEIDENHAIN voor de automatisering

Nieuwe oplossingen voor robotica, medische techniek of lifttechniek, maar natuurlijk ook voor andere branches, presenteren HEIDENHAIN en de merken AMO, ETEL, NUMERIK JENA, RENCO en RSF op een virtuele beurs met de nadruk op automatisering.

Meer informatie
De virtuele beurs voor metrologie en kwaliteitsbewaking van HEIDENHAIN: oplossingen die high-end nauwkeurigheid veilig in de applicatie van de klant brengen

In mei organiseren HEIDENHAIN en de merken AMO, ETEL, NUMERIK JENA en RSF hun virtuele beurs voor metrologie en kwaliteitsborging.

Meer informatie
Tastsysteem TS 750 en slijpfuncties voor de TNC 640

Perfecte oppervlakken zijn het doel van de slijpbewerking. Daarvoor moeten de processen rondom het slijpen betrouwbaar worden beheerst. En moet de voortgang van de bewerking permanent in het lopende proces worden bewaakt. HEIDENHAIN presenteert hiervoor uiterst nauwkeurige, robuuste oplossingen voor machinebouwers en gebruiksvriendelijke slijpfuncties voor de gebruikers van de TNC 640-besturing.

Meer informatie
HEIDENHAIN op de interlift 2019: meetsystemen voor de lift van de toekomst

De kabellifttechniek van de nabije toekomst kent geen microschakelaars meer voor de remontgrendelingsbewaking. Want de nieuwe roterende encoder KCI 419 Dplus van NIEUWE HEIDENHAIN voor liften levert niet alleen positiewaarden als motorfeedback voor de liftregeling, maar ook aanvullende informatie voor de rembewaking.

Meer informatie
Schaalbare meetsystemen voor de toepassingsspecifieke aandrijfregeling

Met meetsystemen van HEIDENHAIN, AMO en RENCO kan een aandrijving eenvoudig aan de meest uiteenlopende toepassingen worden aangepast.

Meer informatie
Première voor de nieuwe TNC-functies OCM en Slijpen

HEIDENHAIN stelt twee nieuwe TNC-functies voor. Met OCM kan de gebruiker innovatieve strategieën voor het frezen van willekeurige kamers en eilanden direct op de TNC-besturing programmeren. Met de nieuwe functie Slijpen worden de mogelijkheden van de complete bewerking in één opspanning met de TNC 640 afgerond.

Meer informatie
Besturingen en meettechniek van HEIDENHAIN: veilige processen – nauwkeurig, dynamisch en efficiënt produceren

Een duidelijk concurrentievoordeel is de beheersing van uiterst complexe processen bij het frezen en draaien. Gereedschapsmachines met besturingen, meetsystemen en aandrijftechniek van HEIDENHAIN bieden hiervoor de beste technische voorwaarden.

Meer informatie
Sterke TNC-functies voor perfecte vormen

Afwijkingen van de radiusfreesgeometrie ten opzichte van de ideale cirkelvorm kunnen de oppervlaktekwaliteit en de contournauwkeurigheid van een werkstuk negatief beïnvloeden. Met behulp van de krachtige, driedimensionale gereedschapsradiuscorrectie 3D-ToolComp en de cyclus 444 3D-TASTEN van de HEIDENHAIN TNC-besturingen kunnen deze afwijkingen snel en eenvoudig worden gecompenseerd.

Meer informatie
HEIDENHAIN test- en controleapparaten – twee apparaten, vele analysemogelijkheden voor de praktijk

Met het controleapparaat PWT 100 en de PWM 21-tester van HEIDENHAIN hebben vakmensen op het gebied van service en onderhoud veel praktijkgerichte mogelijkheden om de informatie van HEIDENHAIN-meetsystemen te laten weergeven, te analyseren en de meetsystemen te analyseren.

Meer informatie
HEIDENHAIN en LEINE & LINDE: nieuwe ESR-rekmeters digitaliseren de monitoring van bouwwerken en grote installaties

Bruggen, windturbines, kranen en soortgelijke grote constructies worden bijzonder zwaar belast. Daarom is voor hun veilige werking uitgebreide monitoring vereist. Daarvoor presenteren HEIDENHAIN en LEINE & LINDE de nieuwe ESR-rekmeters. Ze leveren een uiterst nauwkeurig, digitaal meetsignaal en kunnen zeer eenvoudig worden gemonteerd.

Meer informatie
De modulaire hoekmeter ERP 1000 van HEIDENHAIN

De modulaire hoekmeters van de serie ERP 1000 heeft HEIDENHAIN ontwikkeld voor toepassingen waarbij het aankomt op een bijzonder constante snelheidsregeling of een hoge positiestabiliteit bij stilstand.

Meer informatie
Roterende encoders met DRIVE-CLiQ-interface van HEIDENHAIN: veilig en direct met Siemens-besturingen communiceren

Voor positiemeting in machines en installaties met Siemens-besturingen biedt HEIDENHAIN absolute roterende encoders met DRIVE-CLiQ*-interface aan. Ze leveren positie- en bedrijfsgegevens betrouwbaar en direct aan de besturingen.

Meer informatie
HEIDENHAIN CNC PILOT 640: high-end draaien met een druk op de knop

De HEIDENHAIN-draaibesturing CNC PILOT 640 overtuigt al jarenlang met vele voordelen, die de gebruiker de high-end draaibewerking vergemakkelijken. Dat heeft ook draaimachinespecialist EMCO vastgesteld en de CNC PILOT 640 in het besturingsprogramma opgenomen.

Meer informatie
[Translate to Niederländisch:] Pressebild LIP 6000
HEIDENHAIN LIP 6000: nauwkeurig, compact en betrouwbaar

Met de open lineaire encoder LIP 6000 van HEIDENHAIN met interferentiële aftasting is positiebepaling met een uitstekende nauwkeurigheid en duurzaam betrouwbare signalen bij bijzonder compacte afmetingen mogelijk.

Meer informatie
HEIDENHAIN ECA 4000 in Functional Safety-uitvoering

Bij het gebruik van koppelmotoren in gereedschapsmachines is de indeling van de meetsystemen voor veiligheidsgerichte toepassingen conform SIL 2 (volgens EN 61 508) of Performance Level "d" (volgens EN ISO 13849) vaak vereist.

Meer informatie
Inductieve roterende encoders in de kunststofverwerking

Machineconcepten voor het spuitgieten van kunststoffen vertrouwen steeds vaker op een hybride of zelfs volledig elektrische aandrijftechniek. Robuuste feedbacksystemen zijn essentieel voor de vereiste krachtige en dynamische aandrijfregeling.

Meer informatie

Helaas zijn er voor uw filterselectie op dit moment geen resultaten.