Freesmachines

HEIDENHAIN biedt de machine fabrikant een compleet programma met high-end-oplossingen voor de uiterst nauwkeurige en dynamische motion control.

Hiertoe behoren de veelzijdige en gebruiksvriendelijke TNC-besturingen voor freesmachines en frees-draaimachines of bewerkingscentra evenals digitale uitlezingen voor handbediende gereedschapsmachines. Lineaire encoders en hoekmeetsystemen detecteren de bewegingen direct in closed loop.

Ook de omvormers van de nieuwe generatie aandrijvingen Gen 3 zijn speciaal afgestemd op de eisen van freesmachines. Ze bieden de modernste interfacetechniek, uitstekende performance en zeer hoge besturingsprestaties. Motoren van HEIDENHAIN en ETEL zijn beschikbaar.

Voor de gebruikers van gereedschapsmachines zijn natuurlijk de TNC-besturingen met hun op de werkplaats gerichte programmering in Klartext de eerste keuze. Tast- en camerasystemen alsmede elektronische handwielen zijn praktische hulpmiddelen om insteltijden te verlagen en betrouwbaar te werken. Op de programmeerplaats maken, testen en optimaliseren gebruikers van HEIDENHAIN-besturingen hun NC-programma's op kantoor, net zoals ze dat aan de machine zouden doen.

Besturingen en aanverwante producten

Besturingen voor frees- en frees-/draaibanken en voor bewerkingscentra

Van de eenvoudige lijnbesturing TNC 128 tot en met de high-end-besturing TNC 640 voor het frezen, draaien en slijpen – HEIDENHAIN biedt u een doorlopende productlijn voor alle gangbare machinetypes. Alle TNC-besturingen zijn praktijkgericht, veelzijdig en krachtig, maken productief werken mogelijk en zijn eenvoudig in gebruik.

Handbediende machines eenvoudig te bedienen

Digitale uitlezingen voor handbediende gereedschapsmachines maken het werk productiever: zij leveren een tijdsbesparing op, verhogen de maatnauwkeurigheid van de vervaardigde werkstukken en verhogen het gemak. Want samen met lineaire encoders voor gereedschapsmachines registreren de digitale uitlezingen de asverplaatsingen direct. Speling in de mechanische overbrengingselementen zoals de spil, tandheugel of tandwielkast heeft geen invloed.

  Digitale aandrijfregeling

  De nieuwe generatie HEIDENHAIN-aandrijvingen Gen 3 vormt een perfect op elkaar afgestemd totaalsysteem, gebaseerd op bijzonder innovatieve en toekomstgerichte technologieën. Machinebouwers en machinegebruikers profiteren van de modernste interfacetechniek, verbeterde specificaties en hogere regelaarprestaties. De nieuwe compacte omvormers voor optimale performance in de kleinste ruimte maken de voordelen van Gen 3 beschikbaar voor kleinere machines.

  Werkstukken en gereedschappen meten

  Tast- en camerasystemen helpen de insteltijden te verkorten, de gebruiksduur van de machines te verlengen en de maatnauwkeurigheid van de vervaardigde werkstukken te verbeteren. Instel-, meet- en controlefuncties kunnen handmatig, of – in combinatie met de meeste CNC-besturingen – ook programmagestuurd worden uitgevoerd. Daarbij profiteert u van een hoge tastreproduceerbaarheid, een hoge tastsnelheid en slijtagevrije metingen.

  Assen uiterst nauwkeurig met de hand verplaatsen

  Met de elektronische handwielen van HEIDENHAIN kunt u het bewegen van de assen, via de voedingsaandrijving volgens de rotatierichting van het handwiel, zeer nauwkeurig regelen. De astoetsen en bepaalde functietoetsen zijn daarvoor geïntegreerd in de behuizing. Zo kunt u altijd met de draagbare handwielen – ongeacht waar u zich op enig moment met het handwiel ook bevindt – een andere te verplaatsen as kiezen of de machine instellen. Inbouwhandwielen kunnen op een willekeurige plaats op de machine worden aangebracht.

  Een kopie van de besturing op kantoor

  Met een programmeerplaats hebt u de mogelijkheid om, net als op uw machine, NC-programma's op kantoor te programmeren, te testen en te optimaliseren, net zoals u dat aan de machine zou doen. Op de programmeerplaats werkt u namelijk op eenzelfde soort toetsenbord als op de machine. Ook de programmatest vindt plaats zoals op de machine. Daarmee is de programmeerplaats ook ideaal voor de opleiding en bijscholing. En met de Digital Twin beschikt u zelfs over een exacte afbeelding van uw machine in de werkplaats, inclusief de werkelijke kinematica, parameters en functies.

  Aandrijvingsgeneratie Gen 3: besturingstechniek die intelligent beweegt

  Rondom de spil

  De nieuwe LC-generatie: geoptimaliseerde optiek vermindert uw systeemkosten

  Rondom de tafel

  De nieuwe RCN-generatie: nauwkeuriger, sneller en slimmer

  Deze onderwerpen zijn voor u als fabrikant of gebruiker van freesmachines interessant

  Besturingen in de medische techniek

  HEIDENHAIN-besturingen bieden vele speciale functies voor de snelle, economische, betrouwbare en uiterst nauwkeurige productie van implantaten en chirurgische instrumenten.
  Voordelen medische techniek

  Praktijkgerichte expertise

  Voor optimale meet- en freesresultaten zijn een professioneel gebruik van meetsystemen en een veilige beheersing van de besturingen een voorwaarde.
  Bekijk het cursusaanbod

  Ontmoetingsplaats voor vakspecialisten

  In de TNC Club vindt u ons speciale aanbod voor gebruikers van besturingen. Lidmaatschap maakt u nog vertrouwder en meer bedreven met uw besturing.
  Maak kennis met de TNC Club

  HEIDENHAIN Automation Solution

  HEIDENHAIN Automation Solution is een modulair systeem voor universele automatisering van werkstukken en gereedschappen met beproefde componenten en een intuïtief bedieningsconcept.
  Automatiseren met systeem