Carrière bij HEIDENHAIN

Technologie is de sleutel om nieuwe wegen in te slaan en de toekomst vorm te geven. De basis hiervoor wordt enerzijds gelegd door onze uiterst precieze producten, van encoders via aandrijftechniek tot aan CNC-besturingen. Anderzijds door onze medewerkers, van stagiaires tot experts, die met hun motivatie, ideeën en knowhow de technologie van morgen vormgeven en HEIDENHAIN internationaal vooruit helpen.

Samen willen wij grenzen verleggen en innovatie stimuleren. Ben jij er klaar voor?

Begin dan nu aan je toekomst - met een baan bij HEIDENHAIN.

Maak kennis met HEIDENHAIN

Geavanceerde technologie made in Germany - daar staat HEIDENHAIN al meer dan 130 jaar voor. Wat ons bedrijf bijzonder maakt:

  • Openheid en vertrouwen in onze medewerkers kenmerken onze samenwerking.
  • Made by HEIDENHAIN in Traunreut in Duitsland: onze klanten zijn wereldwijd aanwezig - en wij ook. Wij vertrouwen op Duitsland als locatie voor ontwikkeling en productie en op een buitengewoon hoge mate van verticale integratie.
  • Duurzame ontwikkelingen en perspectieven bepalen ons denken en handelen
  • Moderne, goed uitgeruste werkplekken in een hightechbedrijf wachten op u op een aantrekkelijke locatie.
  • Een aantrekkelijke beloning, winstdeling en bedrijfspensioenregeling maken deel uit van ons aanbod.

Wie we zijn

HEIDENHAIN is een pionier op het gebied van meet- en besturingstechniek. De wortels van het bedrijf gaan terug tot de 19e eeuw: het werd in 1889 opgericht in Berlijn. Tegenwoordig biedt HEIDENHAIN in haar productportfolio oplossingen voor branches als gereedschapsmachines, automatisering, elektronica, robotica, medische techniek en lifttechniek. De producten omvatten lineaire- en hoek-encoders, roterende encoders, CNC-besturingen en software voor de digitale werkplaats. Veeleisende positioneringstaken zijn onze uitdaging in deze branches, en het hart van HEIDENHAIN klopt vooral voor het thema nauwkeurigheid. Onderzoek en ontwikkeling vormen ons DNA. Een hoog percentage medewerkers zet zich met passie in voor de verdere ontwikkeling van technologieën. Een dubbelcijferig percentage van de omzet vloeit naar onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten.

Ongeveer 8700 medewerkers werken er wereldwijd aan om onze klanten op hun markten succesvol naar de voorgrond te brengen. HEIDENHAIN is een internationale groep met eigen verkoop- en servicebedrijven, dochterondernemingen en dealers. Belangrijke merken in de kernsectoren zijn AMO, ETEL, LEINE LINDE, NUMERIK JENA en RSF. HEIDENHAIN is een bedrijf dat bijzonder duurzaam handelt en plant om het succes van de onderneming voor de toekomst veilig te stellen.

Vacatures

Er zijn momenteel geen vacatures.

Ons hoofdkantoor

HEIDENHAIN is wereldwijd gepositioneerd, maar toch thuis in Beieren. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Traunreut in het district Traunstein. Het bedrijfsterrein bevindt zich midden in de stad en een tweede locatie is gebouwd in het industriegebied Hochreit. HEIDENHAIN ontwikkelt en produceert het merendeel van zijn producten op deze locatie volgens de hoogste kwaliteitsnormen en met een hoog verticaal productiebereik: Het fabrieksterrein omvat alle productieruimtes alsmede een nieuw logistiek centrum. Deze grootst mogelijke onafhankelijkheid maakt het mogelijk ook in moeilijke situaties leveringsketens in stand te houden en een hoge planningszekerheid te bieden.