Medische techniek

De medische techniek is een uiterst veelzijdige en extreem veeleisende industriesector. Medische producten moeten voldoen aan normen voor patiëntencomfort, veiligheid, documentatie en kosten. Als u geavanceerde apparatuur ontwikkelt voor diagnostiek, behandeling, laboratoriumwerk en medische ruimten, of als u uitzonderlijk hoogwaardige, duurzame, nauwkeurig passende implantaten vervaardigt, kunnen wij u ondersteunen met de juiste meettechnologie en
daarnaast met intelligente besturingsfuncties voor uw gereedschapsmachines.

Meetsystemen voor de medische techniek

Nauwkeurigheid en betrouwbaarheid zijn het allerbelangrijkste in de medische applicaties zoals bij behandeling met bestraling, plaatsing van lab-monsters en chirurgische robots. Vertrouw in deze en vele andere toepassingen op lineaire encoders, roterende encoders en hoekmeetsystemen van HEIDENHAIN, AMO, NUMERIK JENA, RENCO en RSF.

CNC-besturingen in de medische techniek

De verspanende bewerking van implantaten voor tandtechniek, chirurgie en orthopedie is bij uitstek een vakgebied voor HEIDENHAIN-besturingen. Want enkelstuks productie, moeilijk te verspanen materialen, zoals de vaak gebruikte speciale legeringen, evenals een hoge maatnauwkeurigheid en perfecte oppervlakken, behoren tot de sterke punten van onze besturingen voor frezen en draaien.

Mogelijk bent u ook nog geïnteresseerd in deze sectoren

Gereedschapsmachine

Hier vindt u als fabrikant en gebruiker van gereedschapsmachines voor het frezen en draaien nog meer informatie over onze meet-, besturings- en aandrijftechniek.
Meer info

Robotica

Bekijk ook eens onze toonaangevende oplossingen voor de industriële robotica. Misschien ontdekt u suggesties die u voor uw toepassingen kunt gebruiken.
Meer info

Aandrijvingen

Ontdek ook onze andere aandrijf oplossingen. Naast een brede range van encoders vindt u high-performance motoren van HEIDENHAIN en ETEL.
Meer info