Draaibanken

Draaibesturingen van HEIDENHAIN bewijzen zich al jaren bij zowel standaarddraaibanken als bij complexe draaibanken en draaicentra. Ze maken bewerkingen met aangedreven gereedschappen, met C-as en Y-as of met B-as mogelijk, evenals complete bewerkingen met een tegenspil.

Lineaire encoders en hoekmeetsystemen detecteren de bewegingen direct in de closed-loop. Digitale uitlezingen voor handbediende gereedschapsmachines maken nauwkeurig vervaardigen met talrijke praktische functies en cycli zeer eenvoudig.

Ook de omvormers van de nieuwe generatie aandrijvingen Gen 3 zijn speciaal afgestemd op de eisen van draaibanken. Ze bieden de modernste interfacetechniek, verbeterde specificaties en hogere regelaar performance. Als aandrijvingen zijn er motoren van HEIDENHAIN en ETEL beschikbaar.

Gebruikers van de HEIDENHAIN-draaibesturingen waarderen de eenvoudige bediening en programmering, waarbij ze de besturingen door talrijke intelligente functies ondersteunen. Hierdoor is er voor het werken met een CNC PILOT 640 of MANUALplus 620 ook slechts een geringe inwerk- en trainingstijd nodig. Tast- en camerasystemen en elektronische handwielen zijn op de praktijk gerichte hulpmiddelen direct aan de machine, waardoor de insteltijden worden verkort en de procesbetrouwbaarheid wordt verhoogd. Voor het maken, testen en optimaliseren van NC-programma's buiten de werkplaats zijn er programmeerplaatsen beschikbaar.

Besturingen en aanverwante producten

Besturingen voor draaibanken

De draaibesturingen CNC PILOT 640 en MANUALplus 620 van HEIDENHAIN ondersteunen u optimaal met veel functies die in de werkplaats kunnen worden uitgevoerd. Daartoe behoren met name eenvoudige cycli en het maken van NC-programma's met een druk op de knop dankzij TURN PLUS. Zo voert u snel en efficiënt het volgende uit:

 • Conventionele draaibewerkingen
 • Bewerkingen met aangedreven gereedschappen
 • Bewerkingen met de C- en Y-as
 • Complete bewerkingen met een tegenspil
 • Bewerkingen met de B-as

Handbediende machines eenvoudig te bedienen

Digitale uitlezingen voor handbediende gereedschapsmachines maken het werk productiever: zij leveren een tijdsbesparing op, verhogen de maatnauwkeurigheid van de vervaardigde werkstukken en verhogen het gemak. Want samen met lineaire encoders voor gereedschapsmachines registreren de digitale uitlezingen de asverplaatsingen direct. Speling in de mechanische overbrengingselementen zoals de spil, tandheugel of tandwielkast heeft geen invloed.

  Digitale aandrijfregeling

  De nieuwe generatie HEIDENHAIN-aandrijvingen Gen 3 vormt een perfect op elkaar afgestemd totaalsysteem, gebaseerd op bijzonder innovatieve en toekomstgerichte technologieën. Machinebouwers en machinegebruikers profiteren van de modernste interfacetechniek, verbeterde specificaties en hogere regelaarprestaties. De nieuwe compacte omvormers voor optimale performance in de kleinste ruimte maken de voordelen van Gen 3 beschikbaar voor kleinere machines.

  Werkstukken en gereedschappen meten

  Tast- en camerasystemen helpen de insteltijden te verkorten, de gebruiksduur van de machines te verlengen en de maatnauwkeurigheid van de vervaardigde werkstukken te verbeteren. Instel-, meet- en controlefuncties kunnen handmatig, of – in combinatie met de meeste CNC-besturingen – ook programmagestuurd worden uitgevoerd. Daarbij profiteert u van een hoge tastreproduceerbaarheid, een hoge tastsnelheid en slijtagevrije metingen.

  Assen uiterst nauwkeurig met de hand verplaatsen

  Met de elektronische handwielen van HEIDENHAIN kunt u het bewegen van de assen, via de voedingsaandrijving volgens de rotatierichting van het handwiel, zeer nauwkeurig regelen. De astoetsen en bepaalde functietoetsen zijn daarvoor geïntegreerd in de behuizing. Zo kunt u altijd met de draagbare handwielen – ongeacht waar u zich op enig moment met het handwiel ook bevindt – een andere te verplaatsen as kiezen of de machine instellen. Inbouwhandwielen kunnen op een willekeurige plaats op de machine worden aangebracht.

  Een kopie van de besturing op kantoor

  Met een programmeerplaats hebt u de mogelijkheid om, net als op uw machine, NC-programma's op kantoor te programmeren, te testen en te optimaliseren, net zoals u dat aan de machine zou doen. Op de programmeerplaats werkt u namelijk op eenzelfde soort toetsenbord als op de machine. Ook de programmatest vindt plaats zoals op de machine. Daarmee is de programmeerplaats ook ideaal voor de opleiding en bijscholing. En met de digitale tweeling beschikt u zelfs over een exacte afbeelding van uw machine in de werkplaats, inclusief de werkelijke kinematica, parameters en functies.

  Simultaandraaien met de CNC PILOT 640: voor- en nabewerken van complexe contouren in één keer

  Rondom de spil

  De nieuwe LC-generatie: geoptimaliseerde optiek vermindert uw systeemkosten

  Rondom de slede