Vakartikelen en persberichten voor journalisten en redacteuren

HEIDENHAIN ontwikkelt, produceert en verkoopt componenten voor de kernsectoren gereedschapsmachines, elektronica-industrie en automatisering. Daarnaast leveren wij ook voor andere productgebieden en sectoren uitgebreide informatie aan de pers.

Neem direct contact met ons op voor individuele vragen of neem contact op met onze persdistributeur: info@heidenhain.nl

Werkstukken veilig controleren met de nieuwe generatie meettasters METRO en SPECTO

Op de EMO 2023 in Hannover vormt deze nieuwe generatie meettasters een primeur – en dat meteen ook met een nieuwe merkaanwezigheid. Want METRO en SPECTO zijn voortaan afkomstig van NUMERIK JENA. De specialisten voor bijzonder kleine meetsystemen uit het HEIDENHAIN-concern hebben het meettasterplatform compleet opnieuw opgebouwd, en daar ook meteen hun kerncompetentie van miniaturisering op toegepast. De nieuwe meettasters zijn dan ook duidelijk slanker. Daaruit volgt een gereduceerde aanklikmaat, die juist voor de vormgeving van multipoint-meetstations veel nieuwe mogelijkheden biedt, bijv. een groter aantal meetpunten.

De flexibele toepassingsmogelijkheden van de nieuwe generatie meettasters stonden helemaal bovenaan de ontwikkelingsagenda. Door een gestandaardiseerd platformontwerp met vele varianten ontstaat nu een breed scala aan bouwpakketten, waarmee aan vrijwel elke eis van productiemeettechniek, kwaliteitsborging, meetmiddelenbewaking of positiemeting kan worden voldaan. Alle eigenschappen kunnen worden gecombineerd:

  • Nauwkeurigheidsklasse ±0,5 µm (METRO) of ±1,0 µm (SPECTO)
  • Meetlengte 12 mm of 30 mm
  • Schachtdiameter uniform 8 mm bij meetlengte 12 mm en 30 mm
  • Aansluitvarianten axiaal of radiaal
  • Pneumatische of veermechanische penbediening
  • Interface 1 Vpp of TTL - Interface

De montagecompatibiliteit van de nieuwe METRO- en SPECTO-meettasters evenals de mogelijkheid om verschillende varianten in één toepassing te gebruiken, vergroten overigens niet alleen de flexibiliteit bij de initiële opbouw van een meetplaats. Ze vergemakkelijken ook aanpassingen binnen de bestaande opbouw en besparen inspanningen en kosten. Andere voordelen zijn de robuustheid en de hoge nauwkeurigheid over het gehele meetbereik, en de daaruit voortvloeiende betrouwbaarheid en procesveiligheid van de metingen.

De nieuwe meettaster-generatie METRO en SPECTO van NUMERIK JENA: flexibele toepassingsmogelijkheden voor vrijwel elke eis van de productiemeettechniek, kwaliteitsborging, bewaking van meetinstrumenten of positiemeting.
Contactpersoon – Pers

Marketing communicatie

+31 318 58 1800

info@heidenhain.nl
Downloads
Persbericht