Tot vier meetsystemen in 1 keer koppelen aan volgelektronica

De EIB 700-serie is een externe evaluatie elektronica-unit voor nauwkeurige positiemetingen, speciaal voor inspectie stations, multipoint inspectie apparatuur en voor mobiele gegevensverwerving, bijvoorbeeld bij de kalibratie van machines. Het is mogelijk om twee evaluatie elektronica systemen van de EIB 700 naast elkaar te plaatsen. Hiermee verdubbelt de capaciteit naar acht signalen.

Het meetsysteem geeft via de EnDat 2.2 interface de meetdata door naar de EIB 741 (die vier systemen synchroon kan verwerken), die op zijn beurt de meetgegevens via een ethernet verbinding (TCP/IP) doorgeeft naar vervolgelektronica zoals een PC.

De EIB 700 serie is ideaal voor toepassingen met hoge-resolutie encodersignalen en snelle meetwaarde acquisitie. Bovendien maakt ethernet transmissie het gebruik van schakelaars of hubs voor de onderlinge verbinding van meerdere evaluatie-units mogelijk. Tevens kan een WLAN signaal overdracht gebruikt worden. Wanneer u na iedere 100 µs de positiewaarde wilt opvragen, kunt u gebruik maken van de EIB. De EIB 741 kan tot 250.000 gegevensrecords per kanaal opslaan en kan ongeveer 1,2 MB aan gegevens via de ethernet-interface in de streaming-modus overdragen. De meegeleverde C++ of LabView drivers vereenvoudigen de integratie in de meetinstallatie.

De EIB is zeer geschikt om te gebruiken in combinatie met de ESR.

Specificaties:

  • de EIB 700 serie is geschikt voor de volgende voedingsspanningen: EIB 741: 100 V AC tot 240 V - EIB 742: 24 V DC
  • er kunnen maximaal vier encoders op 1 EIB 7xx systeem worden aangesloten met sinusvormige incrementele signalen ( 1 VPP;11 µAPP) of met EnDat interfaces (EnDat 2.1 en EnDat 2.2).
  • de EIB 700-serie interpoleert signalen van de incrementele signalen tot 4096-voudig voor het genereren van meetwaarden.
  • de afwijkingen binnen een signaalperiode worden gereduceerd door de automatische aanpassing van de sinusvormige incrementele signalen.

Het geïntegreerde meetwaardegeheugen maakt het mogelijk om 250.000 meetwaarden per as op te slaan. De interne of externe triggers kunnen worden gebruikt voor as-specifieke opslag van de meetwaarden. Voor meer informatie over bovenstaand artikel verwijzen we u graag naar de brochure.