Spatwaterdichte roestvast stalen encoder

Is het in uw machinepark van belang dat encoders kunnen worden ingezet in een omgeving waar chemicaliën en zuren worden gebruikt? De RSA 500-serie encoder zou voor u zeer geschikt kunnen zijn. Dit is een spatwaterdichte, corrosiebestendige encoder met beschermingsklasse IP 67 die kan worden gebruikt in toepassingen waarin vruchtensappen of andere zure- of corrosieve vloeistoffen worden verwerkt. Denk dan bijvoorbeeld aan de levensmiddelenindustrie en de chemische industrie.

Sommige vloeistoffen die in de industrie worden verwerkt, zijn echt zuur. In en rond de machines worden vaak reinigingsmiddelen en andere agressieve stoffen gebruikt. De encoders moeten daarom bestand zijn tegen spatten en blootstelling aan dergelijke vloeistoffen. Voor een machinefabrikant in de zuivelindustrie heeft Leine Linde een spatwaterdichte en corrosiebestendige absolute encoder ontwikkeld die wordt gebruikt voor positionering en synchronisatie in een verpakkings- en afvulmachine.

De encoderbehuizing en inkapseling van deze RSA 500-serie is gemaakt van roestvast staal, (1.4404) om corrosie te voorkomen. Om het aantal mogelijke lekkagepunten tot een minimum te beperken, is gebruik gemaakt van een persmontage. Deze manier van assemblage van de encoder elimineert schroeven en schroefgaten waar zich anders verwerkte voedingsmiddelen, bacteriën en andere verontreinigende stoffen zouden kunnen ophopen. Om de encoder verder te beschermen tegen het binnendringen van chemicaliën, kan de behuizing ervan licht onder druk worden gezet met perslucht. De benodigde luchtslang wordt aangesloten op een speciaal aansluitpunt met schroefdraad aan de achterzijde van de encoder.

De encoders zijn verkrijgbaar in een holle as- of cilindrische as uitvoering. Dit maakt een eenvoudige installatie mogelijk.

Technische gegevens standaard RSA 500 encoders:

  • diameter: 58mm
  • trilling: 300 m/s2
  • schok: 2000 m/s2
  • asbelasting radiaal: 60 N
  • asbelasting axiaal: 50 N
  • beschermingsklasse: IP 67
  • bereik werktemperatuur: - 40 ºC tot + 100 ºC

Als u een soortgelijke oplossing nodig heeft, kan Leine Linde deze ontwikkelen op basis van uw specifieke eisen.

Extra informatie met betrekking tot het bovenstaande artikel:

Extra informatie met betrekking tot het bovenstaande artikel: