ADS Online: conditiebewaking van de encoders

ADS Online helpt u problemen te voorkomen door het continue monitoren van verschillende parameters. De parameters die uitgelezen kunnen worden zijn: trillingen, draaisnelheid, frequentie, temperatuur en stroomvoorziening.

De gegevens kunnen met de ADS-software of uw eigen systeem worden geanalyseerd.

De encoders zijn tevens zeer robuust en bestand tegen grote belastingen. Hierdoor zijn ze geschikt voor gebruik in een ruwe omgeving met zware belastingen en hoge temperaturen. De encoders zijn tevens bestand tegen het grondig reinigingen met agressieve vloeistoffen.

Deze omgeving heeft geen invloed op de werking van de encoders, zodat ze hun signalen met hoge frequenties nauwkeurig en betrouwbaar blijven afgeven.

Omdat de encoder gekoppeld kan worden met ADS Online-software, kunt u in elke motortoepassing waarden als temperatuur en trillingen vergelijken voor elk gekozen tijdstip. Als bijvoorbeeld de trilling toeneemt, is dat een aanwijzing voor een mogelijk probleem, maar het is zeer zeldzaam dat de oorzaak van het probleem in de encoder zelf ligt. Waarschijnlijker is dat slijtage een onbalans in de motor heeft veroorzaakt, die kan worden opgespoord en verholpen voordat er schade optreedt.

Een conditiebewaking is erg nuttig voor efficiënt onderhoud. De productieomgeving is ruw voor motoren en componenten, maar problemen kunnen worden vermeden en stilstand tot een minimum beperkt. Een groene LED op de encoder geeft aan wanneer alles in orde is.

Extra informatie met betrekking tot het bovenstaand artikel:

Leine Linde is een onderdeel van HEIDENHAIN.