Tips en tricks van de service afdeling van HEIDENHAIN

Hebt u vragen over onderwerpen die betrekking hebben op onze klantenservice? 
In deze rubriek vindt u regelmatig nuttige informatie die u snel verder helpt bij uw dagelijkse werkzaamheden.

TD 110 snel en eenvoudig achteraf aanbrengen - 6 seconden besparen

Gebroken gereedschappen automatisch herkennen en gevolgschade voorkomen: de gereedschapsbreuksensor TD 110 verhoogt de procesveiligheid aanzienlijk en bespaart bij elke testprocedure tot 6 seconden extra tijd in vergelijking met gewone laserfotocellen. De installatie op afstand gaat bijna net zo snel via de HEIDENHAIN-service.

De TD 110 detecteert bij gereedschappen vanaf diameter 0,4 mm een gereedschapsbreuk vanaf een lengteverandering van 2 mm contactloos via een inductieve sensor – direct in de machinekamer bij roterende spil met werktoerental op weg van het gereedschapsmagazijn naar de machinekamer of terug. Daarvoor kunt u de compacte en robuuste gereedschapsbreuksensor in het werkbereik van vrijwel elke gereedschapsmachine in de buurt van de tafel uitbreiden en op alle besturingen aansluiten.

Het achteraf monteren is bijzonder eenvoudig bij HEIDENHAIN-besturingen, want hier biedt HEIDENHAIN-service een remote-installatie van de benodigde cycli aan. Voor de besturingen TNC7 en TNC 640 vanaf softwareversie 34059x-07 en nu ook voor de iTNC 530 vanaf softwareversie 34049x-03 of 60642x-01 zijn er twee cycli beschikbaar:

  • Een cyclus voor het instellen van de TD 110 op de machine
  • Een cyclus voor de eigenlijke breukcontrole

Na de montage van de TD 110 in het werkbereik van uw gereedschapsmachine moet u eerst de exacte positie en stand ervan in het xy-vlak bepalen. Hiervoor hebt u de cyclus 530 TD 110 INSTELLEN en een tastsysteem nodig. De aansluiting van de gereedschapsbreuksensor vindt dan plaats via de interface van het tastsysteem met één kabel voor de voeding en de signaaloverdracht. Persluchtslangen of filtereenheden zijn bij de inbouw niet nodig – wat voor een duidelijke reductie van de CO2-uitstoot zorgt.

Zodra de aansluiting op de tastsysteem-interface van de besturing heeft plaatsgevonden, brandt de status-LED op de gereedschapsbreuksensor TD 110 groen en is het systeem bedrijfsgereed. De breukcontrole zelf kunt u dan met de cyclus 531 TD 110 BREUKCONTROLE automatisch in het proces uitvoeren. Detecteert de TD 110 een gebroken gereedschap, dan stuurt deze een dienovereenkomstig signaal naar de besturing. Vervolgens wordt een melding, een NC-stop of een door u vastgelegde, gebruikersspecifieke reactie geactiveerd – bijv. een bericht aan StateMonitor.

De remote-installatie van de cycli voor de gereedschapsbreuksensor TD 110 vindt internationaal plaats via de HEIDENHAIN-servicedienst vanuit Traunreut. Neem gewoon contact met ons op:

NC-/applicatieprogrammering
+31 318 58 18 40
service.app@heidenhain.nl

Contactpersoon – Service

Afdeling service

+31 318 58 18 40

service@heidenhain.nl

HEIDENHAIN Service News

Onze nieuwsbrief HEIDENHAIN Service News, houdt u op de hoogte over de HEIDENHAIN Service afdeling.

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang informatie en updates.