Betrouwbare bewerking: geavanceerde 3D-simulatie en Component Monitoring

Geavanceerde 3D-simulatie
De grafische 3D-simulatie kan de contourgroepen tijdens de één kanaals en meerkanaals machinebewerking van de hoofdspindel en van de tegenspindel tegelijkertijd weergeven.

Het is mogelijk om de bewerking te simuleren in de doorsnede en de transparantie van het werkstuk. Met deze realistische opties, biedt de CNC PILOT 640 nog meer zekerheid vóór de bewerking. Alle processen zullen verlopen als gepland en het gewenste resultaat wordt bereikt.

Component Monitoring
Om onverwachte storingen te voorkomen tijdens het bewerken, beschikt de nieuwe generatie van de CNC PILOT 640 over Component Monitoring. Afhankelijk van de installatie door de machinefabrikant, bepaalt deze monitoringsfunctionaliteit de belasting en slijtage van machinecomponenten op basis van interne controlesignalen.

Component Monitoring merkt op voorhand storingen in de machine op. Het biedt ook relevante meldingen, waardoor de gebruiker in staat is om snel te reageren op een vroegtijdige slijtage en voorkomt stilstand.

Component Monitoring kan meerdere monitoringstaken uitvoeren:

  • cyclische monitoringstaken zijn geconfigureerd om te worden herhaald met vaste intervallen
  • handmatige monitoringstaken worden alleen uitgevoerd door de G-functies "Machinestatus meten," "Individuele waarde vermeerdering," en "Eenmalige component test"
  • detecteren van overbelasting en slijtage
  • afwijkingen in machineparameters kunnen worden gedetecteerd en gedocumenteerd over lange periodes, zodat u de machine kunt volgen in de verouderingsprocessen

Wilt u meer technische informatie? Neem gerust contact met ons op.
Telefoon: 0318-581800
Mail: info@heidenhain.nl