Connected Machining van HEIDENHAIN: één totaal digitaal orderproces

Connected Machining is een inmiddels volop bewezen industrieel concept. De essentie? Industry 4.0 verbindt in uw industriële omgeving alle machines, processen en data met elkaar tot één totaal digitaal orderproces. Industry 4.0 verhoogt de transparantie en ondersteunt planningsgericht productiemanagement. De operator blijft centraal als bindende factor en kan zowel plannen als produceren aan de machine(s).

Cruciale rol voor TNC-besturingen van HEIDENHAIN
Connected Machining promoveert uw werkplaats tot de absolute kern van al uw werkzaamheden. HEIDENHAIN sluit hier met het functiepakket Connected Machining naadloos op aan. Dit pakket neemt de TNC-besturing op in het netwerk van alle productieondersteunende afdelingen in de organisatie. De voordelen? U benut procesgegevens uit het productieproces maximaal. Kortom, makkelijker en sneller werken binnen 100% heldere processen. De productiviteit, de kwaliteit, efficiency en flexibiliteit stijgen aantoonbaar en meetbaar.

HEIDENHAIN DNC: alle opdrachten in één oogopslag
Via de interface HEIDENHAIN DNC integreert de werkplaats verticaal in de gekoppelde productie. De operator kan de TNC-besturing aan goederenuitgifte- of gegevenssystemen toewijzen. Plus het instellen van geautomatiseerde terugmeldingen over lopende productieprocessen. Uw operator krijgt al vanaf de eerste levering veel meer inzicht in de productie.

24/7 toegang tot alle relevante data
Direct vanuit de TNC-besturing zijn de ontbrekende gegevens op een CAD-tekening uit het CAD/CAM-systeem op te halen. Dit bespaart tijd en elimineert de afhankelijkheid van derden in dit proces. Buiten werktijd heeft u 24/7 toegang tot alle relevante data.

PC-Software toepassing StateMonitor
Onderdeel van Connecting Machining is de HEIDENHAIN StateMonitor. Deze software garandeert de gebruikers een perfect overzicht van het gedrag van hun machines: de status, de onderlinge samenwerking, de foutmeldingen en meer. Eveneens remote in te zetten voor operators en productieleiders. Per saldo levert StateMonitor veel nuttige gegevens over de beschikbaarheid van de machines en het rendement van de installaties.

Benieuwd? Meer weten?
Neem gerust contact op met HEIDENHAIN via 0318 581 800 of info@heidenhain.nl.