ERO 2000, een extreem compact en zeer nauwkeurig hoekmeetsysteem

Het vernieuwde hoekmeetsysteem (Gen 2) is gebaseerd op de HSP 1.0* ASIC, die in 2019 is geïntroduceerd.

*HSP 1.0 (HEIDENHAIN signal processing) zorgt voor een constante hoge kwaliteit van signaal periodes, zelfs als het hoekmeetsysteem is vervuild. De signaalperiodes worden continue bewaakt. De HSP 1.0 ASIC is al veel gebruikt in de liniare encoders en nu ook toegepast in de hoekmeetsystemen.

Naast de standaard variant met 4096 signaalperiodes is nu de versie met 2500 signaalperiodes beschikbaar. Het hoekmeetsysteem maakt ook een dubbele opstelling met 2 aftastkoppen mogelijk, zo kunnen excentriciteitsfouten worden geëlimineerd, zelfs met een zeer kleine buitendiameter van 18,6 mm!

Het hoekmeetsysteem heeft een signaalperiode van 20 µm en combineert hoge nauwkeurigheid en hoge snelheid met een uiterst compact design, dit maakt het hoekmeetsysteem bijzonder geschikt voor applicaties in de elektronica- en metrologie industrie zoals galvano scanners.

Belangrijkste kenmerken:

  • volledige cirkel- en segmentversies
  • een grote verscheidenheid aan kabel- en stekkervarianten
  • uiterst compact en licht ontwerp
  • zeer kleine interpolatiefout, ±0.5”
  • zeer lage positie-ruis, 0.04”
  • dynamische signaalstabilisatie (HSP 1.0)
  • eenvoudige montage

Alle aftastkoppen zijn verkrijgbaar met verschillende kabeluitgangen voor een optimaal gebruik. Dit geeft voor iedere installatieruimte de perfecte oplossing.

Door de beschikbare schijf-/naafmontages van de ERO 2000 is een zeer ruimte besparende montage mogelijk.
Er wordt veel waarde gehecht aan het behoud van een zeer lage massa en zeer laag massa moment van inertie, zodat de encoder kan voldoen aan de eisen van zeer dynamische toepassingen.

Er zijn zowel volledige cirkelversies, als twee segmentversies met een meetbereik van 45° beschikbaar.

Signaalkwaliteit
Het gebruik van de modernste technologieën, voor het scannen en verwerken van signalen, maakt het mogelijk om interpolatiefouten en positieruis zeer laag te houden. De interpolatiefout is gespecificeerd op 0,1 % van de signaalperiode en de positieruis in RMS (op 1 MHz) is gespecificeerd op 0,01 % van de signaalperiode!
Bovendien zorgt de HSP 1.0 ASIC voor een zeer hoge betrouwbaarheid van het hoekmeetsysteem. Zelfs bij verontreiniging van het hoekmeetsysteem en heeft deze relatief hoge bedrijfstoleranties.

Extra informatie over bovenstaand artikel vindt u hier:

Wilt u meer technische informatie neem gerust contact met ons op
Telefoon: 0318-581800
Mail: infoheidenhainnl