Redesign vacuümbestendige incrementele lineaire encoder LIF 481V

Net als voorheen zijn de volgende twee versies beschikbaar:


LIF 4x1V met APE in vacuüm

LIF 4x1V met APE buiten het vacuüm

Vernieuwde electronica
De interface module (APE) voor gebruik in vacuüm, heeft een aluminium behuizing gekregen. Door gebruik te maken van titanium schroeven en een geschikte D-sub connector is het gebruik van ferromagnetische materialen tot een minimum beperkt. De HEIDENHAIN-signaalstabilisatie (HSP 1.0), die de signaalkwaliteit aanzienlijk verbetert, is geïntegreerd in de APE. Dit maakt de aftastsignalen nog betrouwbaarder en nog ongevoeliger voor invloeden van buitenaf, zoals vervuiling. Mede door de HSP signaalstabilisatie is de interpolatiefout sterk teruggebracht tot ± 12 nm en de positieruis (RMS) tot 0,6 nm. Ook is de nieuwe APE 3 cm kleiner en dus compacter geworden. Dankzij de nieuwe elektronica is de LIF 4x1V geschikt voor veiligheidsgerelateerde toepassingen. Het "Failure rate and fault model" document wordt op verzoek verstrekt.

Status LED
De meerkleurige status LED is in de APE buiten het vacuüm geïntroduceerd. Dit geeft in één oogopslag de status aan van de aftastsignalen.

Bevestiging
Voor het bevestigen van de glasliniaal adviseren wij het gebruik van de nieuwe bevestigingsklemmen. Deze worden reeds toegepast bij de lineaire encoders LIC 4003 en LIP 6001. De huidige klemmen blijven beschikbaar voor bestaande toepassingen. De aftastkoppen zijn compatibel met hun voorgangers, de glaslinialen blijven ongewijzigd.

Restgasanalyse (RGA)
Het volgende spectrum is typisch voor een LIF 4xV aftastkop met een kabel van één meter en APE na 48 uur uitbakken in hoog vacuüm bij 100° C.

Voor meer informatie kunt u onze brochures bekijken:

  • link naar datablad LIF 481V en LIF 471V

Andere vacuümbestendige encoders:

  • LIC 4113V/LIC 4193V - Exposed Absolute Linear Encoders for High Vacuum
  • LIP 481 V/U - Exposed Incremental Linear Encoders for High and Ultrahigh Vacuum Technology
  • ECA 4000 V - Absolute Modular Angle Encoder for Application in High Vacuum

Uiteraard zijn we telefonisch en per e-mail bereikbaar om uw vragen te beantwoorden.
Telefoon: 0318-581800
Mail: infoheidenhainnl