HEIDENHAIN-tastsystemen – snelle vervanging na een aanvaring

Bij gereedschapsmachines, en in het bijzonder bij freesmachines en bewerkingscentra, zijn HEIDENHAIN-tastsystemen van grote waarde, omdat

  • deze wachttijden verminderen
  • de netto bewerkingstijd van de machine verhoogt wordt
  • de maatnauwkeurigheid van de producten verbetert

Bij het aantasten van werkstukken kan het echter soms tot een aanvaring komen, waarbij het tastsysteem beschadigd wordt. Dan biedt HEIDENHAIN verschillende oplossingen.

De botsingen gebeuren zonder opzet en zijn al helemaal niet te voorspellen, zeker als het tastsysteem toegepast wordt zonder de dynamische botsingsbewaking DCM. Bij complexen 5-ssige bewerkingen is een onverwachte zwenkbeweging niet altijd helemaal uit te sluiten. Deze pech is niet alleen zeer ergerlijk, maar ook kostbaar. De machinestilstand, het productieverlies en de reparatiekosten bedragen al snel duizenden EURO’s. Het is prettig voor de machinebediener wanneer hij ook in een dergelijk geval op HEIDENHAIN kan vertrouwen en dat in verschillende opzichten.

  • Het HEIDENHAIN-tastsysteem TS 460 kan voorzien zijn van de botsingsbescherming. Hierdoor loopt de bediener nog maar nauwelijks het risico op een schadegeval, zodat hij zijn producten onbezorgd kan blijven meten. De TS 460 kan de bestaande types tastsysteem TS 440, TS 640 en TS 649 vervangen.
  • Het HEIDENHAIN-tastsystem TS 642 kan een hele reeks, ook oudere, tastsystemen vervangen, zoals de TS 640, TS 641, TS 649 en de TS 632. Daarbij biedt de TS 642 diverse extra voordelen.
  • Voor veel tastsystemen biedt HEIDENHAIN ruilsystemen aan in het kader van Service Exchange. Dat betekent dat u niet op de reparatie van uw defecte eenheid hoeft te wachten, maar dat u meteen een ruil tastsysteem van ons ontvangt.

Als u meer informatie over de HEIDENHAIN-tastsystemen zoekt en over de ruil- en reparatiemogelijkheden wilt praten, neem dan contact met ons op. Dan bespreken we met u de mogelijkheden en krijgt u een deskundig advies. Telefoon: 0318 – 581840.